Det er snart vinterferie, og vi er klar med masser af gode film på programmet!

Allerede fra i morgen kan I nyde den længe ventede Døden på Nilen, som er baseret på Agatha Cristie-romanen fra 1937. Det er Kenneth Branagh, som instruerer det egyptiske eventyr, og han vender selv tilbage i rollen som Hercule Poirot, som han også portrætterede i Mordet i Orientekspressen.

Vi byder også på det anmelderroste drama Spencer, som er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som prinsesse Diana i de definerende dage af hendes ægteskab.

Tag børnene med i biografen, og nyd den dejlige animationsfilm Syng 2. Der er fuld fart på, og den altid optimistiske koala Buster Moon og hans stjernespækkede musicaltrup er i gang med forberedelserne til deres mest ekstravagante show nogensinde.

Til de lidt større børn og barnlige sjæle har vi også actionbaskeren Uncharted på programmet. Filmen har Hollywood-stjernerne Tom Holland og Mark Wahlberg i hovedrollerne, og er baseret på en af de bedst sælgende og mest anmelderroste videospilsserier nogensinde.

Vi viser fortsat den fantastiske dokumentarfilm The Lost Leonardo på udvalgte dage. Filmen fortæller historien bag Salvator Mundi – verdens hidtil dyreste maleri.

Lars Kaalunds skønne komedie-drama Tag min hånd, med Mille Dinesen og Ulrich Thomsen i hovedrollerne, er også på programmet.

Kig forbi Gentofte Kino, vi glæder os til at tage imod jer!

Døden på Nilen

I ‘Døden på Nilen’ tager den belgiske mesterdetektiv Hercule Poirot på et egyptisk eventyr ombord et glamourøst dampskib. Turen tager hurtigt en uhyggelig drejning da en idyllisk bryllupsrejse ødelægges af en række voldelige dødsfald. Den uhyggelige, morderiske historie udspiller sig i et episk landskab fyldt med farer og chokerende twists, indtil den endelige, chokerende afsløring. Baseret på Agatha Cristie-romanen fra 1937, fortæller ‘Døden på Nilen’ historien om de dødbringende konsekvenser kærlighed kan have. Hercule Poirot portrætteres af Kenneth Branagh, der også instruerer, og i de øvrige roller ses Gal Gardot, Letitia Wright, Emma Mackey, Annette Bening, Tom Bateman, Rose Leslie.

Se spilletider og køb billetter

Spencer

Som Prinsesse Diana (Kristen Stewart) er pa vej til endnu en juleferie med den royale familie pa Sandringham Gods. Hun ved, at ægteskabet med Charles er ved at falde fra hinanden. Han ses ofte med Camilla Parker-Bowles, og Diana er tvunget til at spille den perfekte hustru. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker kun at beskytte sine sønner, Harry og William. Alle kender den stramme royale julerutine med store middage, fasanjagt og ligegyldig snak. Diana kender spillet, men denne jul vil alting blive anderledes. ‘Spencer’ er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som Diana i de definerende dage af hendes ægteskab.

Se alle spilletider og køb billetter

Syng 2

Det lykkedes for Buster Moon at forvandle en flok håbefulde talenter til et succesfuldt musicalteam, der fejrer store triumfer på scenen i deres hjemby. Men nu drømmer han om at tage skridtet fuldt ud og overføre succesen til Redshore City. Egentlig bliver han og holdet bedømt som provinsielt og simpelthen ikke godt nok af talentspejderen, men Buster får alligevel sneget holdet med til en audition for den magtfulde Jimmy Crystal. Ved at improvisere en drøm om et spektakulært show og love at trække rockstjernen Clay Calloway ud af hans eremittilværelse, får de overtalt Crystal til at give dem en chance. Mens Buster bakser med at få et manuskript på plads og overhovedet at finde en adresse på Calloway, kæmper hver og en på holdet med deres egne udfordringer; generthed, højdeskræk, manglende dansetræning.

Se alle spilletider og køb billetter

Uncharted

Uncharted er baseret på en af de bedst sælgende og mest anmelderroste videospilsserier nogensinde. Denne filmatisering fortæller historien om den unge Nathan Drake (Tom Holland) og sit første eventyr med sin partner Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg). Makkerparet tager på en farlig jagt efter “den største skat, der aldrig blev fundet”, mens de samtidigt efterforsker spor, der muligvis leder dem til Nathans forsvundne bror.

Se alle spilletider og køb billetter

The Lost Leonardo

The Lost Leonardo fortæller historien bag Salvator Mundi – verdens hidtil dyreste maleri solgt til 450 millioner dollars. Maleriet bliver købt for 1175 dollars på et skummelt auktionshus i New Orleans, hvor restauratorerne opdager smukt udførte Renæssance-prægede penselstrøg under det tykke lag maling fra en billige restaurering. Fra det øjeblik bliver Salvator Mundis skæbne dømt til at være bestemt af en umættelig søgen på berømmelse, penge og magt. Samtidig med at prisen på maleriet stiger eksponentielt, bliver spørgsmålene om billedets autencitet kun mere presserende: Er billedet virkelig malet af Leonardo da Vinci?. Eller ønsker visse magtfulde personer det bare?

Se alle spilletider og køb billetter

Tag min hånd

Filmen handler om Maja, der har udsigt til at blive forfremmet til overlæge.

Maja bor sammen med sin mand og deres teenagesøn i et skønt hus, der snart får en flot og dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes efter en ”tænkepause” i Dubai fortæller, at han vil skilles, og at Maja bare lige kan logge på Borgerservice med Nem-id og vælge rubrikken ”straksskilsmisse”.

Maja er i frit fald, men forsøger stædigt at genvinde styringen over sit liv. Samtidig med at hun kaster sig ud i at swipe på Tinder og tylle rosé, forelsker hun sig hovedkulds i den 20 år yngre studerende, Andreas.

Men i sin genopdagelse af sig selv kommer Maja til at svigte sin søn Magnus, som er i gang med et klassisk teenageoprør. Måske er tiden inde til at slippe kontrollen og finde ud af, hvem Maja egentlig ønsker at være?

Se alle spilletider og køb billetter

Print ugens program

Tilmeld dig vores nyhedsbrev