Så blev det mandag, og vi er klar med ugens program!

I denne uge byder vi bl.a. på premiere på den længe ventede Spencer, som er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som prinsesse Diana i de definerende dage af hendes ægteskab.

Den fantastiske dokumentarfilm The Lost Leonardo, der fortæller historien bag Salvator Mundi – verdens hidtil dyreste maleri, er på programmet de fleste dage.

Vi viser Lars Kaalunds skønne komedie-drama Tag min hånd, med Mille Dinesen og Ulrich Thomsen i hovedrollerne, hele ugen.

Tirsdag d. 8. februar har vi planlagt et særarrangement i samarbejde med Americanwine.dk, hvor vi inviterer til New York-film med New York-vine, nemlig Steven Spielbergs fantastiske genindspilning af musicalklassikeren West Side Story.

Og så kan vi afsløre, at vi snart får Kenneth Branaghs Døden på Nilen, som er baseret på Agatha Cristie-romanen fra 1937, på programmet i biografen. Det er først fra d. 10. februar, men I kan godt begynde at glæde jer.

Det betyder også, at det er ved at være sidste chance for at få set Nightmare Alley..Den vises sidste gang på onsdag.

Kig forbi Gentofte Kino, vi glæder os til at tage imod jer!

Spencer

Som Prinsesse Diana (Kristen Stewart) er pa vej til endnu en juleferie med den royale familie pa Sandringham Gods. Hun ved, at ægteskabet med Charles er ved at falde fra hinanden. Han ses ofte med Camilla Parker-Bowles, og Diana er tvunget til at spille den perfekte hustru. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker kun at beskytte sine sønner, Harry og William. Alle kender den stramme royale julerutine med store middage, fasanjagt og ligegyldig snak. Diana kender spillet, men denne jul vil alting blive anderledes. ‘Spencer’ er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som Diana i de definerende dage af hendes ægteskab.

Se alle spilletider og køb billetter

The Lost Leonardo

The Lost Leonardo fortæller historien bag Salvator Mundi – verdens hidtil dyreste maleri solgt til 450 millioner dollars. Maleriet bliver købt for 1175 dollars på et skummelt auktionshus i New Orleans, hvor restauratorerne opdager smukt udførte Renæssance-prægede penselstrøg under det tykke lag maling fra en billige restaurering. Fra det øjeblik bliver Salvator Mundis skæbne dømt til at være bestemt af en umættelig søgen på berømmelse, penge og magt. Samtidig med at prisen på maleriet stiger eksponentielt, bliver spørgsmålene om billedets autencitet kun mere presserende: Er billedet virkelig malet af Leonardo da Vinci?. Eller ønsker visse magtfulde personer det bare?

Se alle spilletider og køb billetter

Tag min hånd

Filmen handler om Maja, der har udsigt til at blive forfremmet til overlæge.

Maja bor sammen med sin mand og deres teenagesøn i et skønt hus, der snart får en flot og dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes efter en ”tænkepause” i Dubai fortæller, at han vil skilles, og at Maja bare lige kan logge på Borgerservice med Nem-id og vælge rubrikken ”straksskilsmisse”.

Maja er i frit fald, men forsøger stædigt at genvinde styringen over sit liv. Samtidig med at hun kaster sig ud i at swipe på Tinder og tylle rosé, forelsker hun sig hovedkulds i den 20 år yngre studerende, Andreas.

Men i sin genopdagelse af sig selv kommer Maja til at svigte sin søn Magnus, som er i gang med et klassisk teenageoprør. Måske er tiden inde til at slippe kontrollen og finde ud af, hvem Maja egentlig ønsker at være?

Se alle spilletider og køb billetter

Døden på Nilen

I ‘Døden på Nilen’ tager den belgiske mesterdetektiv Hercule Poirot på et egyptisk eventyr ombord et glamourøst dampskib. Turen tager hurtigt en uhyggelig drejning da en idyllisk bryllupsrejse ødelægges af en række voldelige dødsfald. Den uhyggelige, morderiske historie udspiller sig i et episk landskab fyldt med farer og chokerende twists, indtil den endelige, chokerende afsløring. Baseret på Agatha Cristie-romanen fra 1937, fortæller ‘Døden på Nilen’ historien om de dødbringende konsekvenser kærlighed kan have. Hercule Poirot portrætteres af Kenneth Branagh, der også instruerer, og i de øvrige roller ses Gal Gardot, Letitia Wright, Emma Mackey, Annette Bening, Tom Bateman, Rose Leslie.

Se spilletider og køb billetter

Særarrangementer i Gentofte Kino

West Side Story – Med vine fra American Wine

I samarbejde med American Wine inviterer Gentofte Kino til New York-film med New York-vine, nemlig Steven Spielbergs fantastiske genindspilning af musicalklassikeren West Side Story.

Som i den originale musical-opsætning fra 1957, handler denne nye filmversion også om forbudt kærlighed og farlig rivalisering mellem de to bander the Jets og the Sharks.

Inden filmen byder vi på et glas amerikansk hvidvin i foyeren, efterfulgt af et bæger amerikanske popcorn til at tage med ind i biografsalen, hvor vi serverer et glas amerikansk rødvin inden filmstart.

Tirsdag den 8. februar kl. 19.30 Billetpris: 175 kr. inkl. 2 glas vin og et bæger popcorn

Køb billetter

Mord i mørket – Med oplæg af kulturjournalist Niels Frid-Nielsen

I anledning af Dan Turells fødselsdag den 19/3-22 – hvor den landskendte forfatter ville være fyldt 76 år – inviterer Gentofte Kino til særvisning. Vi viser filmatiseringen af hans første kriminalroman ‘Mord i mørket’. Inden filmen vil kulturjurnalist og forfatter Niels Frid-Nielsen fortælle om hans oplevelser og venskab med Dan Turell, der rækker helt tilbage til tilblivelsen af den nu legendariske bog; Vangede billeder.

Onsdag den 16. marts kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Doktor Zivago – Se eller gense den enestående klassiker med Omar Sharif og Julie Christie i hovedrollerne.

Vibyder velkommen til en af de allerstørste film i historien, nemlig David Leans udødelige klassiker ‘Doktor Zivago’.

‘Doktor Zivago’ foregår i Moskva under Første Verdenskrig og de store omvæltninger i Rusland i perioden 1905-21, hvor den russiske revolution og den efterfølgende borgerkrig dominerer hverdagen. Omar Sharif spiller den medicinstuderende Yuri Zivago, der gifter sig med Tonya, datteren af de plejeforældre, som han voksede op hos. Flere gange støder Zivago ind i den smukke unge kvinde, Lara, som han forelsker sig i. De kommer for alvor tæt på hinanden, da Lara assisterer Zivago som sygeplejerske i felten under krigen. Den stormfulde romance mellem de to elskende går stærkt og sammen med den tumultagtige politiske situation, skal deres liv vise sig at tage en skæbnesvanger drejning.

‘Doktor Zivago’ fik premiere i 1965, og modtog fem Oscarstatuetter.

Biografdirektør Sune Lind Thomsen holder oplæg om filmen fra scenen, og i pausen serverer vi en lækker clubsandwich.

Søndag den 20. marts kl. 16.30 Billetpris: 175 kr. inkl. oplæg og clubsandwich

Køb billetter

Operakino: Gallakoncert: Gensyn med stjernerne

Maestro Riccardo Chailly står i spidsen for denne overdådige gallakoncert Gensyn med stjernerne / A riveder le stelle fra La Scala med de største opera- og balletstjerner. Glæd dig til em storslået gallaoplevelse med alt det bedste fra Teatro alla Scala i Milano, der er et af de førende og mest berømte opera- og ballethuse i verden. Her har store komponister som Rossini, Verdi og Puccini haft uropførelser. Gensyn med stjernerne byder blandt andet på kendte værker af Verdi, Wagner og Puccini, som her opføres af et stjernespækket ensemble.

Søndag den 6. februar kl. 10.00 Billetpris: 185 kr.

Køb billetter

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Antboy – Tag børnene med i biografen

‘Antboy’ er historien om Danmarks første superhelt og baseret på Kenneth Bøeg Andersens populære bogserie. Filmen handler om den 12-årige dreng Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler uanede superkræfter. Med hjælp fra sin ven, tegneserienørden Wilhelm, skaber Pelle en hemmelig identitet som superhelten Antboy. Langsomt begynder der at ske ting og sager i det lille samfund. Og da en uhyggelig og gal superskurk, Loppen, kidnapper skolens populære pige, må superhelten Antboy træde til!

I Gentoftegade Bibliotek vil der i forbindelse med hver filmvisning være udstillinger, aktiviteter og konkurrencer, der læner sig op af filmenes univers.

Lørdag den 5. februar kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Mor Muh & Krage – Tag børnene med i biografen

Det her er historien om, hvordan Mor Muh & Krage blev venner. Mor Muh er en temmelig usædvanlig ko. Hun vil ikke nøjes med bare at stå og tygge drøv. Næh, hun vil dykke, danse ballet og lave alt muligt andet som virker sjovt. Da hun møder Krage, er lykken total. Det hele bliver jo meget sjovere, når man er to. Men der er en hage. Krage vil ikke være ven med en ko, især ikke når det er en underlig ko. Krage er en ret temperamentsfuld fugl, der har sine klare meninger om, hvad der er rigtigt og forkert. En underlig ko er der helt sikkert ikke noget almindeligt ved. Men alligevel kan han ikke lade være med at tage en tur forbi bondegården i tide og utide. For når man er sammen med Mor Muh, er livet et eventyr.

Mor Muh & Krage er baseret på de svenske børnebøger af Jujja og Thomas Wieslander. Karaktererne stiftede man første gang bekendtskab med i slutningen af 80’erne, hvor man kunne følge de to umage venner i en radioføljeton. Herefter er der lavet bøger, cd-romspil, lydbøger, cd’er samt teaterforestillinger over historierne om Mor Muh & Krage. Det er første gang, at Mor Muh & Krage nu viser sig på det store lærred. Det er Sven Nordqvist, der står bag animationen i Mor Muh & Krage nøjagtig som i bøgerne.

I Gentoftegade Bibliotek vil der i forbindelse med hver filmvisning være udstillinger, aktiviteter og konkurrencer, der læner sig op af filmenes univers.

Lørdag den 5. marts kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Sidste chance

Nightmare Alley

Da den karismatiske, men uheldige Stanton Carlisle (Bradley Cooper) møder den clairvoyante Zeena (Toni Collette) og hendes tidligere-tankelæsende-mand Pete (David Straithairn) i et omrejsende cirkus skaber han sig opskriften påsucces og bruger sin nye viden til at svindle og bondefange den rige elite i 1940’ernes New York. Med den virtuose Molly (Rooney Mara) ved sin side, planlægger Stanton at snyde en farlig forretningsmand (Richard Jenkins) med hjælp fra den mystiske psykiater (Cate Blanchett) der kan vise sig at være hans største modstander til dato. ‘Nightmare Alley’ er instrueret af Guillermo del Toro, der fortsætter sit succesfulde samarbejde med den danske filmfotograf Dan Laustsen.

Se spilletider og køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev