Børnerap og bæredygtighed, tidebøn og cubanske rytmer, lysfest, superhelte, jazz, Mozart, lommelygter og en himmeltrappe – glæd dig til GentofteNatten. Fredag den 27. september myldrer hele Gentofte med kulturoplevelser for alle.

Gentoftes kulturinstitutioner og kulturelle aktører er gået sammen om at præsentere en aften med stærke kulturoplevelser i centrum. GentofteNatten starter allerede om eftermiddagen, så de yngste også kan nå at være med.

Bæredygtighed, HipSomHap og alle tiders superhelte

Byens Hus på Hellerupvej melder sig denne aften som Gentoftes nye samlingssted: Her er noget for hele familien. I gården er der minifestival om natur og grøn omstilling, hvor I får inspiration til det bæredygtige liv mens meteorolog Michael Jarnvig deler sin viden om klimaforandringer. Senere er der håndtegn og beats i luften, når den ultracharmerende børnerapgruppe HipSomHap holder fest med jer. Der er gang i hele Byens Hus – hos Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte handler det om frivillighed og foreningsliv.

På Ordrup Bibliotek er der superheltetræf med aktiviteter for både børn og voksne og på Experimentarium, som denne aften slår dørene op med fri entré, kan man give sig i kast med bl.a. Himmeltrappen. Garderhøjfortet lokker de sejeste og modigste med udfordringer i det komplet mørkelagte fort, hvor kun lommelygter viser vej – det er der vist ingen, der har prøvet før. Hos Bloom Institute er der kunstworkshop for ungerne med billedkunstner og musiker Lars HUG, Kulturskolerne har åbent hus og i Vangede er der skole som i gamle dage i den originale, gamle landsbyskole.

Fra Cuba til kirker
Gentofte Hovedbibliotek inviterer til cubansk aften med mad og musik: Start med fællesspisning i bibliotekets café, hvor maden er inspireret af Cuba, og nyd bagefter det fem mand store band Lazos d’Cuba, der spiller traditionel cubansk musik. I Musikbunkeren er der fødselsdagsfestival, så du kan lytte til alle de upcoming bands, der skyder ud af undergrunden disse år.

I Gentoftes kirker er der som altid masser af musik: Helt særligt bliver det i Sankt Therese Kirke, hvor man kan opleve en tidebøn sunget efter traditionen – a capella og på latin. I Vangede Kirke er der Mozart på programmet og i Dyssegårdskirken møder nordisk jazz danske samler. Har du endnu ikke oplevet Messiaskirkens koncertkor, når de synger under træerne i Forstbotanisk Have, så får du muligheden denne aften.

Kunst, køn og lys
Øregaard Museum inviterer til kunstoplevelser; du kan få en kort intro til den nyåbnede udstilling om modernisten Astrid Holm og få indblik i vilkårene for kvindelige kunstnere i en kunsthistorie, der er domineret og defineret af mænd. Programdirektør og tidligere gallerist Christina Wilson holder foredrag om nutidige perspektiver på kunstmarkedet ud fra et kvindeligt perspektiv. For kan man stadig tale om kvindelig kunst?

Grevinde Danner var også kvinde i en mandsdomineret tid – hendes historie får du i Det Flydende Teaters anmelderroste forestilling på Schæffergården.

Der venter også en fin oplevelse i tusmørket ved Charlottenlund Station, hvor borgergruppen Sharinggentofte.dk inviterer til lysfest; tag et lys, en lanterne eller en fakkel med og oplev, hvad det vil sige at skabe noget sammen. Du får også information om borgergruppens mange initiativer. Stemningsfuldt bliver det også på havevandringer i G.N. Brandts Have og på Mariebjerg Kirkegård og ved Bernstorff Slot kan I se de cooleste veteranbiler på slotspladsen.

Praktisk
GentofteNatten finder sted fredag den 27. september og der er aktiviteter fra kl. 14 til kl. 22. Få hele overblikket i programmet, som du finder på bl.a. bibliotekerne eller på gentoftenatten.dk.

De fleste aktiviteter er gratis, enkelte steder skal du betale – bl.a. for mad – og ved enkelte arrangementer skal du tilmelde dig eller komme i god tid. Alle informationer finder du på gentoftenatten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev