Byvandringer, gademarkeder, koncerter, børneteater, familiefestival, havekunst og cykeltour for korte ben: Kultur & Festdage er tilbage i topform og sætter Gentofte på den anden ende i dagene fra torsdag den 9. til søndag den 12. juni. Programmet er klar, så du kan begynde at planlægge, hvordan dine festdage skal se ud.

Foreninger, kirker, kulturinstitutioner, detailhandlen, frivillige og mange andre er gået sammen om at skabe et stærkt program med gode, lokale oplevelser til årets Kultur & Festdage.

Vi mødes i gaderne Strandvejen, Gentoftegade, Jægersborg Alle og den grønne plæne i Vangede – alle vegne er der lagt op til markedsstemning med musik fra både lokale talenter og danske hitmagere, god jazz og MPG-stjerner. Der er også plads til kunstprojekter, skattejagt, lækre biler, klovnerier, boder og naturligvis masser af godt naboskab.

Og er du på udkig efter nye fællesskaber, så er der gode snakke at tage med ildsjælene omkring Danmarks Mindste Forsamlingshus på Charlottenlund Station og i Byens Hus på Hellerupvej, hvor du kan høre om alt det, du kan være med til at skabe.

Tænk, løb, kør Familiefestivalen Sej, Sund og Sikker er i år tilsat et godt stænk naturvidenskab, så der er noget at tænke over og tale om for hele familien: The one and only Sigurd Barrett gæster Øregårdsparken med sit show om naturvidenskab – i år er det nemlig internationalt naturvidenskabsår. Ungerne kan løbe med i Børneulykkesfondens to løb, og som altid rummer festivalen et hav af sjove aktiviteter om alt det seje, sunde og sikre.

Det er også nu, I kan varme op til Tour de France: BørneTour kommer til Gentofte med et storstilet cykelløb for børn: Her møder du Ordrup Cykle Klub, Danmarks Cykelunion og en masse andre cykelentusiaster, der er klar til en festlig eftermiddag.

Det skønne grønne Forstbotanisk Have og Brandts Have – to af Gentoftes skønne haver – modtager en fornem udnævnelse, og det bliver fejret med taler, musik og naturligvis rundvisning for alle med grønne fingre eller kærlighed til skjulte perler.

I kan også besøge en havhave, en nyttehave og en vild have, hvor I kan få gode samtaler om bæredygtighed, biodiversitet og naturpleje. Skal der mere fart på, er der vandreture med Dansk Vandrelaug, der tager dig på ture gennem landskabet.

Lyden af træer og teater for alle Der er masser af forestillinger for børn – og det er som bekendt kunst for alle aldre: Ordløs tragikomik om grænser mellem mennesker, fortællekoncert om lyden af træer og halsbrækkende akrobatik om fællesskaber. Har ungerne en kreativ nerve, er der rig mulighed for selv at få hænderne i gang – hos Bloom Institute, på biblioteket og i gaderne.

Bellevue Teatret giver særpris på en anmelderrost, international danseforestilling om krig, flugt og medmenneskelighed under 2. verdenskrig – det er mest for voksne.

Gå på opdagelse i historien Du kan komme med helt tilbage til oldtiden under Kultur & Festdage og få ny viden om gravhøjene, som ligger mange steder i Gentofte. Du kan også gå med på Lokalhistorisk Forenings vandreture og høre om den rige historie mellem vores huse. Også kirker og Sankt Lukas Stiftelsen slår dørene op og fortæller historien om steder, du ofte går forbi, men måske ikke kender.

De spiller for dig Det er musikken, der binder sløjferne på det hele, og igen i år er der virkelig mange koncerter at vælge imellem. Du kan høre Copenhagen Big Band, der giver dig lyden af Frank Sinatra og Count Basie, koret Doo Wop, der synger popsange og Gentofte Gospel Choir, der synger for fred og fællesskab. Der er også middelaldermusik, koncert med Afenginn, Shu-bi-dua- og Kim Larsen-covernumre, jazz, fællessang og klassisk musik med toner fra Bach, Mozart og Ralph Vaughan Williams.

Praktisk Start din planlægning nu – du finder det trykte program på bl.a. bibliotekerne, og vil du følge de seneste opdateringer og have direkte links til tilmelding og billetter, så skal du klikke ind på kulturogfestdage.dk. Følg også med på Facebook/kulturogfestdage

Vedhæftede filer

Koncert Afenginn_Hovedbiblioteket fredag.jpg

Lyt_Til_Traeerne_Spejlscenen ved ØRegaard Museum søndag.jpg

Koncert med A tall bag of bones_fest for betydningsfulde haver_lørdag.png

Sigurd Barrett om naturvidenskab_sej, sund og sikker_lørdag.jpeg

SSS Familiefestival sej, sund og sikker_Øregårdsparken lørdag.jpg

Teater med Dansk Rakkerpak – Grænsen_Garderhøjfortet, søndag.jpg

The Raptiles fra BørneMGP_Gentoftegade lørdag (foto DR).jpg

Prøv at fægte med Hellerup Fægte-Klub_fredag og søndag.jpeg

Omvisninger i Brandts Have_alle dage.jpg

Workshops hos Bloom Institute_lørdag og søndag.jpeg

Yoga med Kira Løve_CharlottenlundStrandpark_søndag.jpg

Tur til eventyrlig orkidehave_søndag.JPG

Kultur og festdage_banner.jpg

Lokalhistoriske vandreture_lørdag.jpg

Hardinger band_Vangede lørdag.png

Der Var Engang_Gentoftegade lørdag (foto af Zachary Xander Riordan)1.jpeg

CameliOrqestra_akrobatik_Dyssegård søndag.jpg

Børnetour_torsdag.jpg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev