Prosecco, Amarone og Taylors Vintage port!

Vi indrømmer gerne at vi allerede er i julehumør i Holte Vinlager og vi giver dig her tre knaldgode anbefalinger fra vores annonce, som du finder nederst i mailen.

Prosecco serveres overalt i Italien, som aperitif, til forretten, til desserten og efter maden – ja, det er nærmest svært at undgå et glas, når du befinder dig i Støvlelandet. Men også herhjemme er vi blevet glade for prosecco, og vi kan nu præsentere dig for en helt frisk nyhed:

Campo del Passo

Du får rigtig god værdi for dine penge i denne skønne prosecco. Den er halvtør, frisk og læskende, og så byder den på livlige bobler og en rigtig fin balance mellem blomster, frugt og sødme.

Den går til meget forskellig mad, men egner sig især godt til forretter, salater og risotto. Også oplagt som hyggevin!

Amarone della Valpolicella, betragtes som en af de fineste vine fra Italien, og den hører til blandt danskernes favoritter. Den kræver næppe den store introduktion, men kort fortalt er amaronevin lavet på tørrede druer. Tørringen giver ikke kun en anderledes og kraftigere smag, den koncentrerer også sukkerindholdet i druerne. Det betyder, at vinen opnår høj alkoholprocent og stor kompleksitet.

Amarone della Valpolicella 2014 Ca’ del Monte

Meget fyldig og koncentreret Amarone med en enorm dybde. Den er samtidigt godt krydret – med andre ord, så rummer vinen simpelthen bare det hele!

Hvis du er i tvivl, når det skal være ekstra godt, så køb denne Amarone – det er en sikker vinder hver gang.

Der findes næppe et portvinshus, der er mere legendarisk end Taylor’s og faktum er, at de laver verdens bedste vintage-portvine. Druerne til vinene dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine.

Taylor’s Vargellas Vintage Port 2005

Vargellas er kraftfuld, frugtig og samtidig tør i smagen. Den er koncentret og cremet i strukturen, og så er den tilpas krydret. 16 år gammel og fremragende netop nu.

Den nydes bedst alene efter et godt måltid eller sammen med ost, nødder, tørrede frugter eller fin mørk chokolade. Et vaskeægte portvinskup!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier