Nyheder til dig, der arbejder eller er frivillig i Helsingør Stift
Vi vil placere kirken centraltVi skal løse udfordringerne sammen
Folkekirkens arbejde løftes lokalt og hver dag gør præster, ansatte og frivillige en stor indsats. Samtidig står folkekirken overfor nogle tværgående og komplicerede udfordringer, der løses bedst i fællesskab. Derfor var stiftsråd og 13 provstiudvalg sammen lørdag d.  4. marts.
Læs mere
Sammen om sorgGravere: Omsorg er vigtig del af vores arbejde

Diakonikursus samlede 80 kirkegårdsmedarbejdere i Græse Kirkelade for at arbejde med sorg, omsorg og mødet med kirkegårdens besøgende. Hvordan gør man og hvordan får man gode rammer til den del af arbejdet?

Læs mereSæt fokus på folkekirkens sorgarbejde

I marts måned sætter folkekirken fokus på sorg. Det er en oplagt mulighed for lokalt at få sat fokus på kirkens sorggrupper og andre initiativer til den, der er i sorg eller pårørende til mennesker i sorg.
Nyt netværk i stiftet

Det nye ’Netværk for kristen spiritualitet’ skal styrke den åndelige del af præsters arbejde til gavn for både præsterne og kirkens brugere. Efterspørgslen er stor, mener initiativtager.

Tag på kursus:Teologi for voksne

Kom og hør mere, når ’Teologi for voksne” skydes i gang til fyraftensmøde i Glostrup Sognegård d. 12. maj. Her får du en smagsprøve på kurset. Det er uforpligtende at møde op og kræver ikke tilmelding. 
Mediekursus for præster

Har du lyst til at blande dig mere i den offentlige debat og nuancere billedet af folkekirken i medierne, men ved ikke, hvordan du skal gribe det an?Så tag på kursus og få inspiration og erfaring.

Nyt om navneNy stiftskonsulent

Pernille Nærvig Petersen er ny stiftskonsulent i Helsingør Stift. Hun ser frem til at styrke den tværstiftslige erfaringsudveksling, så folkekirken kommer til at stå endnu stærkere lokalt, regionalt og nationalt.
Ny præst i Glostrup

Med en baggrund som scenekunster og sanger har 55-årige Gaute Grimeland taget en alternativ vej ind i præstefaget. Fra 1. marts er han ny sognepræst i Glostrup Sogn.
Tidligere HR-chef ny præst

I Glostrup Sogn får de glæde af Katrine Söderberg, der har en baggrund indenfor ledelse, HR og organisation. Hun lytter til politiske podcasts og ville gerne være taxachauffør da hun var barn.

Kommende kurser & arrangementerDen 15 . marts kl. 9.30 – 15.00
Hvordan passer vi på os selv gennem præstelivet?Den 21. marts kl. 10.00 – 13.00
Påske for Herren – og alle os andre!Den 28. marts kl. 10.00 – 14.30
Kursus: Køn, identitet og normkritik – forstå de unges livsverdenDen 29. marts kl. 16.00 – 19.00
Gå hjem-møde for menighedsrådDen 19. april kl. 10.00 – 13.00
Blomster af crepepapirDen 11. maj kl. 10.00 – 13.00
I medgang og modgang: Hvad siger præsten?Den 12. maj kl. 16.30 – 18.30
Fyraftensmøde om Teologi for voksneSe hele kalenderen her


helsingørstift.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev