“Siva Skriget”, der engang lagde gaderne øde

Da Gentofte Kino mandag den 26. juni 2023 står uden lærred en enkelt aften, har man valgt at benytte sig af situationen og i stedet byde velkommen til hørespil! Gentofte Kino fortæller:

“Radiodramaet har konkurrereret side om side med de sirligt udsmykkede filmtempler siden film- og radiounderholdningens barndom. Biografen har nemlig altid været udfordret af nye, spændende underholdningsfænomener. I dag er det streaming, engang var det DVD, VHS, Beta, fjernsyn og… radiodramaet!”. Gentofte Kino fortsætter:

“Det spændende radiodrama Siva skriget lagde gaderne øde i sommeren 1956. Det populære hørespil var baseret på bogen med samme navn af Else Faber, der gik under det langt mere internationalt klingende pseudonym Cecil Burton. Gentofte Kino fik at mærke de øde gader og tomme biografsæder, de 6 søndage i træk Siva skriget besatte befolkningen. Det er en fantastisk indspilning, der godt kan tåle et genhør med moderne ører og for alvor fremhæver radiodramaets solide underholdningskvaliteter.”

Programmet

Aftenens program, der starter kl. 18.00 og varer til kl. 22.00, kommer bl.a. til at indeholde introduktion af skuespiller og radiovært Nikolaj Kopernikus, der vil fortælle om radioteatret og dets helt særlige dramatiske kvaliteter – Nicolaj var med på holdet af skuespillere, der genindspillede det populære hørespil “Siva Skriget” i 2008! Dernæst afspilles de første tre afsnit af DRs “Siva Skriget” fra 1956. I pausen serveres der grillede pølser og brød, hvorefter der er lodtrækning og de sidste tre afsnit af radiodramaet afspilles.

Det bliver en forrygende aften med radiodrama!

Billetter

Pris: 55,- kr. inklusive pølse med brød i pausen. Køb billet her.

Læs mere om Gentofte Kino her.

 

Foto: Gentofte Kino, pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev