​Niels Würgler Hansen har en solid erfaring med ledelse i hospitalsverdenen, men har samtidig et stærkt strategisk blik på det samlede sundhedsvæsen og er bl.a. optaget af, at sundhedsvæsenet udenfor hospitalets matrikler bliver styrket, så borgerne får specialiserede ydelser tæt på.

Niels Würgler Hansen / Pressefoto Region Hovedstaden

1. april sætter Niels Würgler Hansen sig i direktørstolen på Herlev og Gentofte Hospital. Senest har han haft en tilsvarende stilling på Sjællands Universitetshospital, og var før det i fire år centerdirektør i Hjertecentret på Rigshospitalet. Derudover har han mangeårig erfaring fra bl.a. Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

“Jeg glæder mig til, at Niels tiltræder som hospitalsdirektør og få ham med på holdet. Vi står i en tid med store omstillinger, hvor vi skal kunne behandle flere ældre og borgere med kroniske sygdomme, gribe medicinske og teknologiske landvindinger og skabe gode arbejdspladser. Vi taler om prioritering og et stort behov for at styrke sundhed tæt på borgerne. Niels har en solid erfaring med ledelse i hospitalsverdenen og et stærkt strategisk blik på det samlede sundhedsvæsen. Det er vigtigt for at kunne lykkes med opgaven,” siger regionsdirektør Jens Gordon Clausen.

Han lægger samtidig stor vægt på Niels Würgler Hansens fokus på, at kernen af ledelsesopgaven er det personlige lederskab og relationer mellem mennesker, hvor man via inddragelse og åbne beslutningsprocesser skaber stærke fællesskaber, der giver det bedste sundhedsvæsen for vores patienter.

Ansvar for mere end sit eget
Den cand. scient. pol.-uddannede hospitalsdirektør betegner den nye stilling som et drømmejob.

​”Jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet i Region Hovedstaden og til at blive en del af det stærke fællesskab, jeg fornemmer, der er på Herlev og Gentofte Hospital. Det er et hospital, der rummer det hele – både det akutte og det planlagte. Man behandler og plejer borgere med de store folkesygdomme, men har også det meget specialiserede, som kun få fejler. Samtidig har hospitalet et stort fokus på det tværsektorielle samarbejde og ikke mindst på forskning og innovation. Hospitalet har en unik mulighed for at sætte dagsordenen, afprøve nye løsninger og spille en særlig rolle som stort akuthospital, der rækker ud og tager ansvar for mere end sit eget,” siger Niels Würgler Hansen.

Privat bor han i Vanløse og er gift og far til to piger. Han bruger tid på jagt, fluefiskeri, fjeldvandring og har en hang til det franske – særligt når det gælder madlavning og vin. Som noget helt nyt har han netop startet til kor.

​Niels Würgler Hansen – CV

  • ​2019 – august 2023 – Sygehusdirektør, Sjællands Universitetshospital
  • 2015 -2019 – Centerdirektør, Hjertecentret, Rigshospitalet
  • 2012 – 2015 – Kontorchef, Center for Kommuneøkonomi og Regioner, Finansministeriet
  • 2009 – 2012 – Centerchef/kontorchef, Sygehuspolitisk Center, Sundhedsministeriet
  • 2006 – 2009 – Chefkonsulent, Sundhedsstyrelsen – Enhed for Planlægning
  • 2004 – 2006 – Specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen – Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering
  • 2003 – 2004 – Projektkoordinator, Statens Institut for Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen
  • 1999 – 2003 – Fuldmægtig, Statens Institut for Medicinsk Teknologivurdering , Sundhedsstyrelsen

Uddannelse

  • ​​​1998 – Cand. scient. pol. fra Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Kilde. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev