​Sammen med indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde har regionsrådsformand Lars Gaardhøj og centerdirektør på Rigshospitalet, Merete Lange onsdag besøgt den ukrainske sundhedsminister og førstedame Olena Zelenska i Kyiv.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (i midten) er forfærdet over forholdene i Ukraine – og stolt af, at Region Hovedstaden kan hjælpe sundhedsvæsenet. Pressefoto Region Hovedstaden

Under besøget i det krigshærgede Ukraine mødtes den danske delegation med den ukrainske sundhedsminister Viktor Liashko, og de to sundhedsministre underskrev en fælles erklæring om at styrke samarbejdet på sundhedsområdet. Delegationen besøgte også børnehospitalet Kiev Regional Children’s Hospital sammen med Ukraines førstedame Olena Zelenska og Ukraines sundhedsminister for at se, hvordan hospitalet samarbejder med Rigshospitalet om at styrke sundhedsindsatsen for børn og deres forældre.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) er rigtig glad og stolt af, at de med besøget i Kiev styrker samarbejdet med de ukrainske sundhedsmyndigheder – særligt på børneområdet.

“Der er ingen tvivl om, at Ukraine er meget hårdt ramt af krigen, og det har jeg nu med egne øjne set med forfærdelse. Der er massivt brug for hjælp, og jeg er stolt for, at vi fra Region Hovedstaden kan hjælpe inden for sundhedsområdet.”

Derudover mødtes delegationen med danske NGO’er og virksomheder, der kunne fortælle om de konkrete indsatser i Ukraine blandt andet i forhold til at sikre fokus på befolkningens mentale sundhed efter flere år med krig.

Baggrund
Centerdirektør for Juliane Marie Centret og medlem af Rigshospitalets direktion, Merete Lange underskrev i september 2023 på vegne af Region Hovedstaden memorandum om samarbejde med Kiev Regional Children’s Hospital i Ukraine.

Samarbejdsaftalen blev underskrevet på Third Summit of First Ladies and Gentlemen, som førstedamen Olena Zelenska står i spidsen for. Det er besluttet mellem parterne, at der er gode muligheder for at arbejde videre med samarbejde indenfor hhv.:

  • onkologisk behandling
  • rehabilitering
  • psykisk sundhed/psykiatri
  • Erfaringer med brugerinvolvering i familiecentreret design
  • organisatoriske spørgsmål
  • brandsårsbehandling

Kyiv Regional ønsker, at det kommende samarbejde kan bidrage med løsninger til rekruttering og bemandingsproblematikker, højne patienttilfredsheden, øge behandlingseffektiviteten, indarbejde globale sundhedsstandarder både indenfor psykiske og fysiske sygdomme.

Læs her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev