Rekordmange ensomme under coronakrisen benytter sig af digitale fællesskaber

Siden starten af marts har de danske myndigheder iværksat omfattende tiltag for at undgå smittespredning af Corona virussen. Dette har i den grad vendt vores hverdag på hovedet. En hverdag med afstand fra familie, venner og kollegaer, betyder, at mange er alene og føler sig ensomme. Som følge heraf har den digitale platform Boblberg.dk oplevet en stor stigning af brugere, der søger nye virtuelle fællesskaber på platformen.

Sara Hansen og Grethe Seerup, foto: Bohlberg

År 2020 blev i den grad ikke, som vi havde forventet. Året blev vendt op og ned, da coronapandemien for alvor gjorde sit indtog i Danmark tidligere på året. Med ét slag fik mange nye betingelser – nogle har været på arbejde, andre har arbejdet hjemmefra, nogle selvstændige har måtte kaste håndklædet i ringen, nogle har været, og er stadig, isoleret fra venner og familie og mange er desværre også blevet fyret fra deres højtelskede jobs. Alt sammen pga. coronakrisen, der i den grad har medbragt store konsekvenser for samfundet. En krise, der også medfører store konsekvenser for vores sociale liv, der bl.a. får os til at føle os mere ensomme og alene. Og netop dét har den digitale fællesskabsplatform www.boblberg.dk i den grad kunne mærke på aktiviteten af brugere, der søger nye virtuelle fællesskaber.

Ensomhed har altid været et udbredt problem, men coronakrisen har fået os til italesætte samfundsproblemet, da der pludselig er mange flere, der føler ensomhed. Siden Covid-19 pandemien kom til Danmark i foråret, er trafikken på Boblberg.dk kun blevet større. Mere end 60% flere besøgende og tre gange så mange beskeder er blevet sendt under Corona sammenlignet med samme periode sidste år. Dette viser i den grad den store efterspørgsel på digitale fællesskaber og bekæmpelse af ensomhed under pandemien, hvoraf mere end 80.000 nye medlemmer har oprettet sig på Boblberg.dk siden Corona brød ud i foråret.

– ”Emnerne, som topper i denne tid, er lidt anderledes, end hvad vi normalt ser, da fysisk kontakt ikke er muligt i samme grad som normalt. Skrivevenner, pennevenner, nogle at tale med i telefon eller på video, gaming og generelt ensomhed og isolation fylder meget for brugerne”, fortæller Rasmus Stæhr, der er medstifter af Boblberg.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier