Har du nogensinde smagt Riesling fra de berømte Grand Cru marker i Alsace?

Grand Cru vin fra Alsace er noget helt specielt, og det er kun de bedste vine der må tilføje Grand Cru til etiketten. I forhold til almindelig Alsace-vin, skal alkoholstyrken være højere og høstudbyttet mindre. Vinene kræver tid. Først i vinmarken og derefter i flasken, hvor den lange modningsproces giver Grand Cru-vinene deres ekstraordinære kompleksitet.

Hvis du vil inspireres til andre herlige oplevelser fra Alsace, så tag et kig i vores dugfriske folder (find linket længere nede i mailen) – den er spækket med gode anbefalinger!

3 fl. Riesling Grand Cru

Nu har du muligheden for at smage på ikke bare en, men hele tre forskellige Grand Cru Rieslinger – uden at skulle vente 5-10 år. Prøv en af hver og få dem til den gode pris!

NB. I modsætning til tidligere årgange, indeholder disse vine mindre restsukker, og det betyder at de er markant tørrere.

I pakken får du disse 3 vine:

Riesling Pfingstberg
2014 Grand Cru
Smuk dybgul farve med en mineralsk og fadpræget duft. I smagen er den livlig og med et markant citronpræg. Med syv år på bagen, vil den være fremragende til især modne oste og charcuteri.

Riesling Kessler
2011 Grand Cru
Strålende gyldengul farve. I den meget mineralske duft opdages især petroleum – et unikt kendetegn, som nærmest er synonym med Alsace. Hertil kommer lækre noter af harpiks, flint og citron. Den er bedst egnet til kraftige fiskeretter og oste fondue.

Riesling Kitterlé
2010 Grand Cru
Kraftig hvidvin med fine elementer af flint, ananas og citrusfrugter. Den er meget kraftig for en hvidvin at være, og derfor egner den sig især godt til solide madretter, som f.eks. vildt eller retter med krydret sauce.

Vi vil også gerne anbefale dig en ”almindelig” Riesling, hvor du får utrolig meget for dine penge:

Riesling
2017 Bollenberg
Druerne kommer fra Bollenberg, som er et af Alsaces mest berømte vinområder. Duften byder på hvide blomster og tropiske frugter. Smagen er intens med masser af saftig, moden frugt og lette krydderier.

Vores nyeste podcast afsnit handler om Alsace. Find det ved at klikke på billedet herunder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev