Bordeaux er Frankrigs største vindistrikt og omfatter cirka 280.000 hektar vinmarker. Regionen er blandt andet defineret af dens historie og det komplekse appellationssystem, hvor vinene er kategoriseret efter geografisk oprindelse.

I Holte Vinlager er vi også specialister i at finde bordeaux vine, som smager forrygende, og som er til at betale. Så er du til klassisk bordeaux vil nedenstående anbefalinger være lige noget for dig:

Château Marze 2015 Bordeaux Supérieur

Vi har gjort et kup: Bordeaux, fra den bedste årgang i rigtig mange år, med guld fra velansete Gilbert & Gaillard – til under 70 kroner – bum! Forrygende godt glas vin, der har alt det en god Bordeaux vin skal have.

Skynd dig at købe en kasse eller to, for den kommer til at gå stærkt!

Château Moulin de Taffard 2019 Cru Bourgeois

Vi har begået lidt af et kup med denne anmelderroste Médoc vin – du får nemlig en særdeles smagfuld og struktureret vin!

Koncentrationen kommer blandt andet fra de 12 måneders fadlagring, som har afrundet vinen og tilføjet et krydret element til smagen.

Château Vieux Landat 2018 Cru Bourgeois

Klassisk og velproduceret Haut-Médoc. Duften præges af mørke bær og kaffe, og smagen er fyldig og fuld af frugtkød, understøttet af bløde og nærmest silkeagtige tanniner, der giver en flot balance.

Et suverænt godt Bordeaux køb!

Château Grand Clapeau Olivier 2016 Cru Bourgeois

Super skarp pris på klassificeret Haut-Médoc vin! Det er en vin med både koncentration, modenhed og friskhed.

Prøv den gerne til en saftig bøf – eksempelvis entrecôte. Det er bare lækkert!

På vores podcast fortæller Alexander, i afsnit 10, generelt om Bordeaux, og i afsnit 29 og 34 kan du blive endnu klogere på hvad der er forskellen på højre- og venstrebreds Bordeaux.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev