Efterårsferien er godt igang, og vi har masser af god underholdning for enhver smag.
Der er både dansk familie(u)hygge med Forsvundet til Halloween , animation med Boss Baby – Det bli’r i familien og Familien Addams 2 .

Du kan også glæde dig til en række kommende særarrangementer i de kommende uger.
Der er bl.a. Marcel Carnés udødelige klassiker Paradisets børn fra 1945, Fagre voksne verden med Dustin Hoffman og Lars von Triers Europa .
Læs mere nedenfor.

Særarrangementer i Gentofte Kino

Paradisets børn

Marcel Carnés udødelige klassiker er endelig tilbage på det store lærred i en enestående nyrestaureret version.
Der er indlagt pause i filmen.

Klassikeren ’Paradisets børn’ (1945) – instrueret af Marcel Carné efter manuskript af Jacques Prévert – regnes af mange for verdens bedste film nogensinde og præsenteres her i nyrestaureret udgave. Titlen refererer, ifølge Prévert, til et teaters galleri befolket af de fattigste, men også særdeles medlevende publikummer fra underklassen. Filmens omdrejningspunkt er kurtisanen Garance og hendes fire tilbedere, mimikeren Baptiste Debureau, skuespilleren Frédérick Lemaître, tyven Pierre François Lacenaire og aristokraten Édouard de Montray.

Søndag den 24. oktober kl. 15.30

Billetpris: 110 kr.

Køb billetter

Fagre voksne verden

– med Simon & Garfunkel-koncert fremført af Morten Lützhøft og Nis Pedersen

Oscar-vindende romantisk drama fra 1967 instrueret af Mike Nichols og baseret på en roman af Charles Webb.
Filmen fortæller historien om Ben Braddock, spillet af Dustin Hoffman, der netop er dimitteret fra college og ikke kan finde ud af, hvad han skal med livet. Efter en fest hos sine forældre, forføres han af den ældre Mrs. Robinson (Anne Bancroft), der er gift med faderens forretningspartner og de to indleder en hed affære. Men da Ben også får føleler for Mrs. Robinsons datter Elaine (Katharine Ross ) ramler tilværelsen sammen om ørerne på ham.

”Fagre voksne verden” betød det helt store gennembrud for Dustin Hoffman, ligesom filmens musik var med til at øge duoen Simon & Garfunkels popularitet…

Mandag den 8. november kl. 19.00

Billetpris: 150 kr. inkl. film og koncert

Køb billetter

Europa

– Vi fejrer 30-års jubilæet af Lars von Triers mesterværk, ‘Europa’. Peter Aalbæk kommer og fortæller anekdoter om tilblivelsen af filmen.

‘Europa’ udspiller sig i Tyskland efter sammenbruddet i 1945. Til det totalt ødelagte land ankommer en amerikaner med tyske rødder (Jean-Marc Barr) og et ønske om at medvirke til genopbygningen.

Han får arbejde som sovevognskontrollør og bliver på rejsen gennem landet vidne til ødelæggelserne, men får også kontakt til selskabets ledelse og især chefens datter (Barbara Sukowa), der har forbindelse til en nazistisk undergrundsorganisation, de såkaldte Varulve.

Filmens fototeknik var ret kompliceret, da den blev lavet helt uden digitale effekter. Den subtile blanding af sort/hvid og farve i samme billedflade giver et fingerpeg om, at von Triers ærinde er en form for idédrama. Verfremdungs-konceptet med en hypnotisør-stemme, der tæller ned til filmens start, har Trier siden genbrugt i ‘Antichrist’.

Søndag den 14. november kl. 19.30

Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Filmklassikeren Ordet

– Med introduktion af Gentofte Provstis nye provst, Yvonne Alstrup

Oplev Carl Th. Dreyers legendariske filmatisering af Kaj Munks drama Ordet, som denne aften introduceres af Gentoftes nye provst, Yvonne Alstrup.
Carl Th. Dreyers Ordet er en af filmhistoriens mest centrale værker og stiller skarpt på den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse. Filmen er minimalistisk kølig i sin perfektion og en rejse ind i det næsten ordløse. Ordet blev Dreyers største kommercielle succes, og den vandt mere hæder og flere priser end resten af hans film tilsammen.

Onsdag den 17. november kl. 19.30

Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Cliff Richard: The Great 80 Tour

– med særlig introduktion af Jørgen de Mylius

Oplev Sir Cliff Richard på en kæmpe turné for at fejre sin 80-års fødselsdag og en glitrende musik- karriere, der strækker sig over seks årtier. Inden vi ser koncerten på det store lærred, får vi særligt besøg af Jørgen de Mylius, som er personlig ven med Cliff Richard, og som denne aften introducerer koncerten. Med udgivelsen af sin debut-single steg Cliff Richard til superstarstatus, og han fik sin første nr. 1 med sin femte single, Living Doll, i 1959. Med en storslået karriere kan han prale afadskillelige nr. 1 singler, en optagelse i Eurovision Song Contest og et ridderkors.

Mandag den 29. november kl. 19.30

Billetpris: 175 kr.

Køb billetter

Casablanca

– Med udgangspunkt i Filmmagasinet BOGART stilles
spørgsmålet: ”Er filmkritik nødvendigt?”
Dagbladet Informations filmredaktør, Christian Monggaard analyserer inden filmstart.

‘Casablanca’ har status som den ultimative kærlighedshistorie, og Ingrid Bergmans tårevædede ansigt har nærmest ikonstatus i den vestlige populærkultur.

Både kendingsmelodien ’As Time Goes By’ og slutscenen (”Det her kan blive begyndelsen til et smukt venskab”) har for længst indskrevet sig som klassiske øjeblikke i filmhistorien. Men man skylder også at nyde Conrad Veidts hælesmækkende naziskurskurk major Strasser, der aldrig får gennemført sin telefonsamtale. Selv statisterne er i særklasse og bidrager til skabelsen af en livlig og rigt befolket filmverden.

Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig i Marokko. Den amerikanske eventyrer Rick Blaine (Humphrey Bogart) driver en natklub i Casablanca, som er tilholdssted for mennesker, som håber at få udrejsetilladelse til Lissabon og herfra komme videre til USA. Ind af døren træder modstandsmanden Victor Laszlo sammen med sin kone Ilsa Lund (Ingrid Bergman), som Rick har haft et kærlighedsforhold til i Paris, inden tyskerne invaderede byen (‘Was that canon fire or is it my heart pounding?’). Ilsa og Rick genfinder deres kærlighed, men skæbnen modarbejder dem.

Manuskriptet blev skrevet sideløbende med optagelserne, og Bergman koketterede undervejs med, at hun ikke vidste, hvem hun skulle forlade Casablanca sammen med. Selvom Bogart ifølge Bergman var køligt reserveret off-screen, er de sublime sammen på celluloid: Barske, introverte Bogart og smukke, generøse Bergman. Nej, et kys er ikke bare et kys.

Onsdag den 1. december kl. 19.30

Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Vi viser også

No Time To Die

Film nr. 25 i rækken om agent 007 med licens til at dræbe er blevet taget rigtigt flot imod af danskerne!
I Gentofte Kino har filmen nu overtaget førstepladsen som den største James Bond-film nogensinde – 1000 tak til alle jer gæster, som har set det seneste kapitel i 007-serien!
Og der er stadig rig mulighed for at se den – følg linket nedenfor.

[u 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev