Fokus på trafikanter, der kører overfor rødt lys

I denne uge sætter Politiet og Rådet for Sikker Trafik særlig fokus på trafikanter, der kører over for rødt lys. Undersøgelser viser nemlig, at selvom der er mange, der respekterer det røde lys, er der desværre også alt for mange, der risikerer både eget og andres liv og førlighed ved lige at smutte over for rødt lys. Disse mange tæller ikke alene billister, motorcyklister og knallertførere, men også cyklister.

Rådet for Sikker Trafik skriver i deres pressemeddelelse bl.a. følgende:

Så mange cykler over for rødt

Undersøgelserne, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført blandt både cyklister og bilister i 2022, giver et dybere indblik i problemets omfang.

Blandt de 3.266 voksne cyklister, der blev interviewet, erkender hele 8 % af dem, at de cykler over for rødt lys meget ofte, ofte eller en gang imellem. Og når man spørger cyklister, om de kører til højre for rødt lys, så svarer 41 %, at det gør de meget ofte, ofte eller en gang imellem.

Når man dykker ned i tallene, kan man se, at det er værst blandt de cyklende mænd og blandt de 18-35-årige cyklister. Og ser man på regionerne, så er problemet værst i Region Hovedstaden, hvor 12 % af cyklisterne siger, at de meget ofte, ofte eller en gang imellem cykler lige over for rødt lys.

Hver 10. bilist har kørt overfor rødt lys 

Blandt bilisterne viser en anden undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført blandt 5.070 bilister, at hele 11 % af dem inden for det seneste år bevidst har kørt lige over for eller til højre for rødt lys mindst én gang.”

Undersøgelsen viser, at problemet forekommer i hele landet – og dermed også i Gentofte, selvom det er endnu større andre steder.

Læs meget mere på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

 

Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev