Særudstilling med Jesper Christiansens forunderlige værker

Frem til 3. september 2023 kan på det smukt beliggende Ordrupgaard ses en sanselig og spændende udstilling af 110 af Jesper Christiansens forunderlige værker. Der er især fokus på værker, der på imponerende vis demonstrerer kunstnerens udvikling igennem mere end 40 år, og mange af disse – malerier, tegninger og keramik samt personlige genstande, der har dannet inspiration for kunstneren – kommer fra private kunstsamlinger.

Ordrupgaard skriver på sit website:

“Jesper Christiansen (født 1955) er helt unik i både en dansk og international sammenhæng. Den tidligere professor ved Det Kongelige Danske er noget så sjældent som en klassisk skønånd i samtidskunsten. Når han arbejder, fyldes hans atelier med tonerne af Bachs korværker, Verdis operaer eller Beethovens strygekvartetter, på hans arbejdsbord ligger bøger af Dante, Goethe, Rilke, Proust eller Virginia Woolf. Hans lærreder er først og fremmest kendetegnet ved en fascinerende detaljerigdom med alverdens referencer og åbne spor, mens motiverne er illusionistiske, udpræget dekorative, og farverne står lysende ud fra den sorte grundering”.

Udstillingen støttes af Augustinusfonden og Aage og Johanne Louis Hansens Fond. Vægmalingen er sponsoreret af Farrow & Ball.

Læs meget mere om særudstillingen her.

 

Op Alle De Ting (Martin A. Hansens Cykeltur) af Jesper Christiansen. Foto: Henrik Hjertholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev