Sæsonstart i Haver til Maver 🌱🌽🐝🌞
Festival, netværksmøder og nyt undervisningsmateriale om fastfoodKære alle 

Endelig! En lang, mørk vinter slipper sit tag i haverne, og Haver til Maver byder endnu en generation velkommen til en ny sæson. Som øko-køer om foråret myldrer ungerne ud i skolehaverne og møder – de fleste for allerførste gang i livet – en kok, en landmand, en gartner eller andre af Haver til Mavers formidlere.

Vinter er dog ikke lig med stilstand, og Haver til Maver har haft rygende travlt – nye ansigter er kommet med ombord, nye projekter er spiret frem og, ikke mindst, har vintermånederne været kulminationen på en længere intern omstilling i Haver til Maver.

Fra at være en mere projektorienteret forening med en bred vifte af forskellige aktiviteter og support af lokale, uafhængige Haver til Maver-projekter er der sat en strategisk retning med fokus på udbredelse og drift af Haver til Mavers egen skolehaveportefølje. Langt størstedelen af foreningens knap 20 ansatte er derfor i dag formidlere i de indtil videre syv skolehaver, som Haver til Maver selv driver i kommunerne Svendborg, Roskilde, Vordingborg, Frederiksberg, Gentofte, Hørsholm og Fredensborg.

Med den ændring kommer også et behov for at sikre genkendelighed og styring på tværs af navnet ’Haver til Maver’, så dét, der er i én kommune, er nogenlunde ensartet med nabokommunen. På baggrund af dette har vi derfor skærpet retningslinjerne for brug af navnet, hvilket også afspejler sig i ændringerne af Danmarkskortet på www.havertilmaver.dk.

Heldigvis mærker vi også, at vinduet for flere skolehaver er der lige nu med fokus på praksisfaglighed, klimadannelse, trivsel og skærmfri skole som tidens store temaer. 

Mange hilsner,
Daniel
Direktør, Haver til Maver

Velkommen til en ny sæson i Haver til Maver!

Den nye sæson i Haver til Maver er skudt i gang, alle vores skønne formidlere er vendt tilbage til arbejdet, og snart vrimler haverne med glade børn i alle aldre – og åh, hvor har vi glædet os!!

Hvis du har lyst til at følge med i alle de spændende ting, der sker i Haver til Maver, så hop ind på vores instagram-konto her 

Nyt medlem i Haver til Mavers bestyrelse

Vi er meget glade for at kunne byde Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, velkommen som nyt bestyrelsesmedlem i Haver til Maver. Rasmus Kjeldahl erstatter Mette Heiberg i bestyrelsen.

”Haver til Maver står for mig som en central ”do’er” i arbejdet med at styrke børn og unges trivsel, læringslyst og grønne dannelse. Derfor er jeg både glad og stolt over at skulle bidrage til den spændende udvikling og vækstfase Haver til Maver står overfor,” fortæller Rasmus Kjeldahl.
 

Kom til netværksmøder og DYRK LIVET-festival i 2023

Onsdag d. 21. juni kl. 15.00-16.30:
Digitalt netværksmøde i Haver til Maver. Temaet er midtvejsevaluering og sparring på sæson 2023.

20. september: DYRK LIVET-festival
Efter et par års pause vender Haver til Mavers årlige skolehavefestival DYRK LIVET tilbage – denne gang på Frederiksberg! Sæt kryds i kalenderen allerede nu, og glæd dig til en dag med håb, handlekraft og hygge.

Tirsdag d. 7. november kl. 10.00-15.00
Netværksmøde med daginstitutioner som tema. Tilmelding åbner til august.

Find kalenderen for alle netværksarrangementer på Haver til Mavers hjemmeside her

“Hvor fast er fastfood?” Nyt undervisningsmateriale fra Haver til Maver 

Haver til Maver har sammen med lærere udviklet forløbet “Hvor fast er fastfood?” til madkundskabsvalghold, hvor eleverne får jord under neglene og grønne fastfoodretter i maven. 

Sammen med forlaget Gyldendal har vi digitaliseret forløbene, så alle kan få adgang til dem. De findes både i et langt format til dem, der har et stykke jord til rådighed, og i et kort format til dem, der kun har mulighed for at dyrke i vindueskarm, potter og/eller spande.

Læs mere om “Hvor fast er fastfood?” på vores hjemmeside her, og se en inspirationsfilm om forløbet her

Bliv en del af Haver til Mavers netværk

Haver til Maver bidrager til at holde gang i det danske skolehavenetværk. Netværket er et fagligt forum, hvor vi kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden til at lave, passe og undervise i skolehaver. Haver til Maver tager initiativ til at holde en række fysiske og digitale møder hvert år, men netværket er åbent, og alle kan bidrage.

Læs mere her, og skriv dig op, hvis du vil have besked om nye arrangementer. Tidligere medlemmer af Haver til Maver er automatisk tilføjet til netværkslisten.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev