Italiens mest populære druesort

Holte Vinlager slår i deres seneste nyhedsbrev et slag for skønne vine lavet på Sangiovese-druer. Sangiovese er uden tvivl Italiens absolut mest populære druesort, og det går fint i tråd med, at den også er den mest dyrkede.

Selvom den stammer fra Syditalien, så er det nok i Toscana, man mestrer dyrkningen og fremstillingen af Sangiovese-vin allerbedst. Denne drue ses i øvrigt sjældent udenfor Italiens grænser – til trods for at man på den kan fremstille nogle af de allermest elegante, kraftige og robuste rødvine, der tillige har en fantastisk struktur.

Sangiovese-vine passer naturligt nok fabelagtigt godt til mad fra det Toscanske landkøkken, men de passer faktisk også aldeles fint til det danske køkken! Tidligere var især Chianti med sine særegne bastomvundne flasker meget populære i Danmark. Med tiden fik de dog et lidt blakket ry som billige vine af ikke ret god kvalitet. Sådan er det ikke længere! I dag er Chianti-vinenes kvalitet højere end nogensinde, og de kan sagtens være med i det gode selskab!

Se og bestil Holte Vinlagers fabelagtige Sangiovese-vine her.

Foto: IDM

Tilmeld dig vores nyhedsbrev