Kulturhavn og Movia samarbejder om at gøre det nemt at komme rundt til de mange kulturoplevelser, som Københavns Havn tilbyder. Gode oplevelser starter nemlig i bussen, og under Kulturhavn Festival 27. – 28. august 2022 vil turen med havnebusserne være gratis. Der sejles selvfølgelig på el som altid.

Kulturhavn er Københavns årlige havnefestival, hvor man kan gå på opdagelse i Københavns mange havnekvarterer og lade sig inspirere af byens mangfoldige kultur- og fritidsliv. Kulturhavn er en del af Københavns Kommune og i år sætter festivalen fokus på de blå byrum i Sydhavn og Nordhavn. Den gratis transport med vores eldrevne havnebusser, som alle sejler under festivaldagene, skal gøre det nemmere at komme rundt, og udforske og opleve de blå byrum langs Københavns havn. Man kan faktisk sejle direkte til Kulturhavns to festivalpladser ved at tage havnebusserne til Enghave Brygge 27. august, eller Orientkaj St. 28. august, hvor man vil træde ud til en verden af kulturoplevelser langs havnen. Festivalen er gratis og tilbyder oplevelser for både børn, unge og voksne.

Havfruesang og SUP yoga

På festivalpladsen ved Frederiks Brygge kan du bl.a. prøve kræfter med plantefarvning, tilberede en lækker bisque med strandkrabber, vinde præmier til havnebanko eller nyde flydende koncerter med havfruesange eller sømandspunk. På festvalpladsen ved Orientkaj St., kan du bl.a. deltage i SUP yoga, åbenvandssvømning, guidede cykelture og gå på opdagelse i andres genbrugsguld til tøjbyttemarked.

Kulturhavn Festival byder også på et børneprogram fuld af aktiviteter på vand og til lands. Mød bl.a. Havfruen Havdis, lav din egen krabbefanger eller prøv kræfter med fodbold, skateboarding, basket eller kajak sammen med lokale sportsklubber fra Østerbro og Nordhavn.

Dyk ned i det fulde festivalprogram her: https://kulturhavn.kk.dk/festivalprogram

Gode oplevelser starter i bussen

Kulturhavn og Movia er glade for at kunne tilbyde fri transport med havnebussen og støtte op om at gøre det nemmere at komme rundt til de mange kulturoplevelser, som Kulturhavn Festival byder på.

“Kulturhavn Festival er stolte over igen i år at kunne præsentere Københavns ikoniske havnebusser på programmet. Havnebusserne er med til at binde København sammen på nye måder, og de har en stor betydning for adgangen til nye byområder som Orientkaj og Enghave Brygge. Det spiller utrolig godt sammen med Kulturhavns formål og vision om, at inspirere københavnerne til at gå på opdagelse i hele deres havn – i den sidste weekend i august og hele året rundt.”, siger projektleder hos Kulturhavn Festival i Københavns Kommune, Esther Jexen Dall.

“Vi glæder os til at give vores passagerer mulighed for at sejle gratis med vores havnebusser under Kulturhavn Festival. Rigtig mange gode kulturoplevelser starter med en tur i bussen, og en af Movias fornemmeste opgaver er at binde transport og kultur sammen. Havnen er smuk og brugbar hele året rundt, og giver os rum for mange unikke kulturoplevelser. Vi håber, at rigtig mange vil stå af ved de nye stoppesteder Enghave brygge eller Orientkaj, og at den gratis tur med havnebussen kan være med til at inspirere flere til fremover at tage bussen og havnebussen til deres kulturoplevelser”, siger direktør for kunder og kommunikation i Movia, Marlene Holmgaard Fris.

Om Kulturhavn Festival:

Kulturhavn Festival kastede for første gang anker i Københavns Havn i 2001, og er Københavns årlige havnefestival. Kulturhavn Festival samarbejder med byens foreninger og kulturskabere om at skabe kulturoplevelser i og omkring Københavns Havn, og giver mulighed for at invitere københavnerne ind i foreningsbaserede fællesskaber og udbrede kendskabet til byens mangfoldige kulturliv. Festivalen er altid gratis og åben for alle.

Steder at stå af:

Skal du til festivalpladsen ved Frederiks Brygge lørdag den 27. august: Stå af ved havnebusstoppestedet Enghave Brygge

Skal du til festivalpladsen ved Orientkaj St. søndag den 28. august: Stå af ved havnebusstoppestedet Orientkaj St.

Billetpris: Gratis festival og gratis transport med havnebussen d. 27. – 28. august 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev