SIDSTE CHANCE. ANNA OG MICHAEL ANCHER – SAMMEN OG HVER FOR SIG.

Søndag d. 7. januar er allersidste dag. Velkommen til Ordrupgaards nye direktør Gertrud Oelsner

Sidste dag d. 7. januar. Anna Ancher, Solskin i den blå stue, 1891, Skagens Kunstmuseer.
SIDSTE CHANCE 7. JANUAR

ANNA OG MICHAEL ANCHER – SAMMEN OG HVER FOR SIG
Den anmelderroste udstilling med Anna og Michael Ancher kan opleves til og med søndag d. 7. januar. I udstillingen vises værker af det berømte kunstnerægtepar side om side, så ligheder og forskelle træder frem. Som vigtige repræsentanter for det moderne gennembrud i Danmark kastede de hver især et nyt og anderledes blik på livet i Skagen. Hos Anna blev sollysets glødende aftegninger på vægge og i familiemedlemmernes ansigtstræk et tema i sig selv, mens Michael lod jævne folk tage plads i monumentale figurmalerier, der tidligere havde været forbeholdt samfundets øverste elite.

Indfaldsvinklen til udstillingen er maleriet Dagens arbejde bedømmes fra 1883, som Anna og Michael udførte i fællesskab. I billedet iscenesatte de sig selv som de ligeværdige udøvende kunstnere, de også var i virkeligheden. Fra deres fælles hjem udgik nemlig et harmonisk og respektfuldt kunstnerisk partnerskab, der var et særsyn i en tid, hvor kvinder typisk måtte opgive karrieren, så snart ægteskabet indtraf.

SE UDSTILLINGEN, DER HAR VAKT ANMELDERNES BEGEJSTRING:

POLITIKEN ❤️❤️❤️❤️❤️
”Fællesmaleriet ’Dagens arbejde bedømmes’ fra 1883 er en kollektiv kærlighedserklæring fra Anna og Michael Ancher til deres fælles arbejde: malerkunsten”.

VILLABYERNE ★★★★★
”Summa summarum: dette banebrydende og nyskabende powercouple i dansk kunst får virkelig fortjent momentum på Ordrupgaard. Hip hip hurra. Og fem funklende stjerner.”

KULTURINFORMATION ★★★★★★
”Interessen for Skagensmalerne har med god grund været usvækket gennem årene – ikke mindst når det gælder parret Anna og Michael Ancher. Derfor kan man kun byde endnu en udstilling velkommen, hvor vi kan nyde parrets fremragende værker. Ikke mindst når konceptet er nyt.”

BERLINGSKE ★★★★
“Det er derfor både velgørende og interessant, at Ordrupgaard til sin store efterårsudstilling har valgt at fokusere på et kunstnerægtepar, der ikke fulgte normen for korrekt malerhustruopførsel.”

JYLLANDS-POSTEN ★★★★★
”Ordrupgaards kombination af glimrende malerier, kulturhistoriske undersøgelser og privatpsykologiske studier er bestemt alle pengene værd.”

KRISTELIGT DAGBLAD ★★★★★
“Hun var den, der i stilhed fik arbejdet sig frem mod en særlig brug af farve og lys, der er usædvanlig i sin poetiske essens. Livet i stuerne, blomsterne og ikke mindst moderportrætterne er fremragende…”. “… han malede også Skagens lys og bundter af solsikker og ikke mindst sine nærmeste – sin hustru, sit barn og svigermoderen, så det blev et studie i samhørighed.”

Udstillingen Anna og Michael Ancher – sammen og hver for sig kan opleves til og med søndag d. 7. januar. Onsdag d. 3. januar holder museet åbent indtil kl. 19.
Læs mere

Anna og Michael Ancher, Dagens arbejde bedømmes, 1883, Statens Museum for Kunst, deponeret på Skagens Kunstmuseer. Ordrupgaards nye direktør, Gertrud Oelsner. Fotograf Jacob Ljørring.

VELKOMMEN TIL ORDRUPGAARDS NYE DIREKTØR
Gertrud Oelsner er netop tiltrådt som Ordrupgaards nye direktør. I de sidste syv år har Gertrud stået i spidsen for Den Hirschsprungske Samling, hvor hun har opnået stor succes med velbesøgte udstillinger og nye formidlingstiltag. Gertrud har en lang og imponerende udstillingsrække bag sig, og hun har således solid museal erfaring. Hun har desuden udgivet adskillige bøger og udstillingskataloger om især dansk kunst, herunder den omfangsrige bog Vilhelm Hammershøi – på sporet af det åbne billede.

”Jeg har set frem til at få mit virke her på Ordrupgaard, der med sine enestående samlinger, bygningskompleks og haveanlæg er en perle i det danske museumslandskab. I 2024 venter mange spændende udstillinger, og jeg glæder mig til i årene fremover at skabe spændende og engagerende udstillinger og museumsoplevelser i samarbejde med museets medarbejdere.”
Gertrud Oelsner

Gertrud Oelsner overtager posten efter Anne-Birgitte Fonsmark, der har været direktør for Ordrupgaard siden 1995.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev