Kom til borgermøde om høje energipriser, energibesparelser og Gentofte Kommunes Klimaplan 2050 og få gode råd til, hvordan du kan gøre din el- og varmeregning lavere. Læs mere nedenfor.

Husk også ‘Opera i det fri’, der 27. maj kl. 18 er tilbage i Øregårdsparken. Klik og læs mere HER.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Brevstem på Gentofte Bibliotekerne

Frem til 28. maj kan du brevstemme til Folkeafstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet på Gentofte Bibliotekerne.

Folkeafstemningen finder sted den 1. juni 2022, men du kan allerede nu afgive din brevstemme. Du kan brevstemme på hverdage (mandag-lørdag) i alle filialer i den betjente åbningstid. Søndag er det også muligt at stemme på Hovedbiblioteket.

Det er ikke muligt at brevstemme Kristi Himmelfartsdag (torsdag den 26. maj).

Husk legitimation For at kunne brevstemme, skal du medbringe legitimation, f.eks. pas, kørekort eller sundhedskort. Det er ikke nødvendigt at have modtaget valgkort for at kunne brevstemme.

Læs mere her 

Borgermøde om høje energipriser

Tirsdag den 31. maj kl. 19.00-20.30 Dyssegård Bibliotek

Kom til inspirationsmøde om høje energipriser, energibesparelser og Gentofte Kommunes Klimaplan 2050 på Dyssegård Bibliotek. Få gode råd til, hvordan du kan gøre din el- og varmeregning lavere samt et indblik i, hvorfor energipriserne egentlig er blevet så høje?

På mødet taler vi om:

Hvorfor er energipriserne blevet så høje? Hvad skyldes det? Hvad betyder det for dig? Elforbrug. Hvad er et typisk elforbrug? Hvordan læser du din elregning? Hvad kan du gøre på kort sigt (f.eks. gode vaner eller råd til køb af nye hvidevarer) Varmeforbrug. Hvad er et typisk varmeforbrug? Hvad kan du gøre på kort sigt for at sænke varmeforbruget (de gode vaner)? Renovering. Her fokuserer vi generelt på større tiltag, som også vil have en effekt på f.eks. varmeforbrug. Renoveringsdelen er relevant især nu, hvor det kan være et dilemma om, hvorvidt man skal skifte sit naturgasfyr ud, når der kommer fjernvarme inden for de næste år. Derfor anbefaler vi at kigge på renovering som f.eks. isolering af loft, ny varmeform, klimaskærm mv.

Arrangeret i samarbejde med Gentofte Kommune og SparEnergi inspirationsmødet.

Gratis.

Læs mere og tilmeld dig her 

Det sker også på bibliotekerne:

Klimaspot: Få gode klimaråd på dit bibliotek

Hver tirsdag fra 16-18 på Dyssegård Bibliotek Hver onsdag fra 10-12 på Gentoftegade Bibliotek

Gratis. Ingen tilmelding.

Syv fagbøger om vores fantastiske natur

Naturen er fuld af mysterier og gode historier. De bedste fagbøger om naturen kan være lige så underholdende som romaner og øser af en fantastisk viden.

Se syv gode fagbøger om naturen her 

Biblioteket anbefaler: Helligdag af Graham Swift

Litteraturformidler Therese West Boardman anbefaler Graham Swifts bog Helligdag fra 2016, der netop er blevet filmatiseret med Colin Firth og Olivia Colman på rollelisten. Og bogen bag filmen er en lille melankolsk perle, der absolut kan anbefales.

Læs Thereses anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev