Gentofte Bibliotekernes litteraturkonsulent, Signe Langtved Pallisgaard, vandt lørdag aften Blixenprisen 2022 i kategorien Årets Litteraturformidler. Det gjorde hun for sin indsats i Forfatterkvarteret – de små interviews med forfattere livestreamet via Facebook, som Signe lavede næsten dagligt under nedlukningerne i forbindelse med coronapandemien.

Vi er meget stolte og ønsker Signe et stort tillykke med prisen! Læs mere om prisuddelingen nedenfor – og om Forfatterkvarteret, der fortsætter til efteråret!

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Signe Pallisgaard vinder Blixenprisen for Årets Litteraturformidler

Blixenprisen har lørdag aften uddelt 15 flotte priser under en storslået fest i Vega i København. Og prisen som Årets Litteraturformidler gik altså til Gentofte Bibliotekernes Signe Langtved Pallisgaard.

Det var en meget rørt litteraturformidler, vi mødte kort efter uddelingen:

“Jeg er meget glad og rørt over at have vundet Blixenprisen for årets litteraturformidler. Men prisen tilhører i høj grad også de over 70 forfattere, der under Corona-pandemien åbnede deres hjem, hjerter og værker for mig. Det gav både mig og seerne et lyspunkt og en følelse af fællesskab i en svær tid. Og så står det også helt klart nu, hvor stor en rolle litteraturen har i krisetider”.

Læs mere om Blixenprisen 2022 her 

Forfatterkvarteret fortsætter

Under corona-nedlukningen tjekkede Gentofte Hovedbibliotek skrivepulsen på over 70 forfattere. Og vi er glade for at kunne fortælle, at vi fortsætter succesen til efteråret, hvor Signe Langtved Pallisgaard igen sidder klar hver anden fredag klokken 11.00 og interviewer en af tidens aktuelle forfattere.

Første gang er fredag 12. august kl. 11.00-11.15.

Du kan se samtalerne live på Gentofte Hovedbiblioteks Facebook-side – ønsker du en påmindelse, før samtalerne går i gang, er det en god idé at følge Facebook-siden.

Du finder Hovedbibliotekets Facebookside her 

Konkurrence: Hvad skal du lave til sommer? #barelæse

Del din sommer-læsestund via hashtagget #barelæse på Instagram, og deltag i konkurrencen om en shoppetur i en boghandel til en værdi af 3.000 kr.

Igen i år kalder vi danskerne til en sommer i læsningens tegn! Vi skal #barelæse hele sommeren fra start til slut. Måske skal du læse, mens du venter i kø til sikkerhedskontrol i lufthavnen? Eller lytte til en fælles lydbog på bilferien med familien? Læse på en bjergtop? Eller læse den samme bog som vennerne, mens man er forskellige steder i verden?

#barelæse er hele Danmarks sommerlæseklub, hvor du kan blive del af et kæmpestort læsefællesskab og vinde gode præmier, hvis du deler sin læsestund på Instagram.

Sådan deltager du i konkurrencen: Det eneste, du skal gøre, er at dele din læsestund på Instagram med et billede, gerne en kort tekst og hashtagget på #barelæse, så deltager du i konkurrencen om at få lov at gå amok i en boghandel efter eget valg for 3.000 kr.

OBS! Det kræver en åben profil for at deltage på Instagram.

Læs mere om konkurrencen her 

Sommerferie: Sådan sætter du dine reserveringer på pause

Du kan sætte dine reserveringer på pause, hvis du ikke har mulighed for at hente materialerne i sommerferien.

Når du sætter dine reserveringer på pause, mister du ikke din plads i køen – du bliver blot sprunget over, indtil den dato, du ønsker at aktivere dine reserveringer igen.

Læs hvordan du gør her 

Biblioteket anbefaler: Rebecca af Daphne du Maurier

Daphne du Mauriers roman Rebecca fra 1938 blev med stor succes filmatiseret af Alfred Hitchcock i 1940, men bogen er absolut også et besøg værd.

Litteraturformidler Merete Larsen-Ross anbefaler Rebecca; en ægte pageturner fyldt med had, kærlighed og jalousi. Et psykologisk drama som er lige til at snuppe med sommerferien i udlandet, til sommerhuset eller til et par timers underholdning på drømmesengen.

Læs Meretes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev