Kære alle sammen. Sidste uges ret: Rimmet laks med flødestuvet dildkartofler og sprøde grønne asparges blev sådan en succes, at vi har valgt at have den som fast fiskeret. Det er nemlig et rigtig skønt måltid, der både kan serveres til frokost og middag, idet kartoflerne kan spise varme, lune eller kolde. Udover den er der ugens fiskeret, som i denne uge er torsk, laks og kulmule i porre / dildsauce med blomkål, gulerødder og haricot vert. Fast pris på begge retter er 125 kr. pr. person.
Husk at du altid kan få til flere end én, enten på dit eget fad eller på en af vores skønne paella pander. Vi skal blot have dit fad ned i butikken dagen før. Og det behøver ikke være ugens fiskeret, du kan få lige hvad du vil. Herunder er der foto af en færdigret til 6 personer med skærising rullet om laksefars og stykker af havtaske i estragonsauce. Kartofler og grønt er i et andet fad. Prisen afhænger af, hvilken fisk og garniture du vælger.
Har du mod på selv at tilberede din fisk, har vi i denne uge skønne guldbars og kulmule, som du kan få som hele fisk eller i filet. Super skønne og nemme at stege enten på grillen eller på panden. Vi skraber skindet for skæl, så du kan stege det sprødt. Steger du en filet på panden, er det i smør 2-3min. på kødsiden, hvorefter du steger færdig på skindsiden ca. 2-3 min. Det afhænger af fiskens tykkelse, men det skal vi nok fortælle, når du kommer. Skal du grille, foreslår vi, at du griller en hel fisk, så du bevarer al fiskens saft i kødet. Så ikke noget med at skære lommer i det lækre kød. Vil du have citron og urter, så læg det i bugen eller omkring fisken. Fisk i papilotte er en fransk klassiker som betyder, at man pakker hele fisken ind i stanniol med grønt, urter, og lidt god citron-olivenolie. På grillen eller i ovnen skal den have ca. 20 min. afhængig af størrelsen.
Der er tilbud på de danske hummere fra Limfjorden, 325 kr. pr. stk. ca. 5-00 g pr. stk. Og der er stadig skønne håndpillede fjordrejer, og fra torsdag er der igen de flotte Madagascar rejer, østers og laks fra Rungis fiskemarked! TOP KVALITET!
Og så har vi naturligvis alle delikatesserne: Fiskewok klar til panden, laksetatar, røget laks, tærter med løg og bacon, vegetartærter, salater, tunmousse, karrysild, hjemmebagte surbrød og rabarberkager med vaniljecreme. Se også vores menuer på www.Gourmandenogkonen.dk