BISKOPPENS HILSEN: SKOLE FOR LIVET

“I den tradition, børnene på forskellig måde møder i skoletjenesterne, bliver de præsenteret for et sprog for det svære, det modsætningsfyldte, for alt det, der kalder på vores taknemmelighed og ansvar, men også det, der afslører os som uperfekte,” skriver biskop Peter Birch i sin hilsen i anledning af skolestart.

Læs Peter Birchs hilsen

GYMNASIEELEVER UNDERSØGER ET STYKKE RELIGIØS VIRKELIGHED

Gymnasielærere tager ofte på ekskursioner med deres elever i en af de muslimske moskeer, besøger synagogen Krystalgade eller et af byens buddhistiske centre. Selv om de lokale sognekirker ligger i et fletværk over hele landet, er gymnasieklassernes besøg her sjældnere. I Skoletjenesten i Gladsaxe og Herlev stillede de derfor spørgsmålet om, hvordan de som skoletjeneste kunne være med til at skabe relevante undervisningstilbud i kirkerne for gymnasielærerne og deres elever.

Læs artiklen

BESØG DE ÅBNE VEJKIRKER I SOMMERFERIEN OG RESTEN AF ÅRET

52 af landets i alt 438 vejkirker ligger i Helsingør Stift. Her kan du komme ind og bede en bøn, hvile benene, fylde drikkedunken eller pumpe cyklen. Find mere information om vejkirker her.

Bliv klogere på vejkirker

NAVNE

ET ÅR I HELSINGØR STIFT Den 1. august har domprovst Eva Tøjner Götke været i Helsingør Stift i et år. Læs om hendes møde med sit nye stift her.

Læs interviewet

FØRSTE HALVE ÅR SOM PROVST Hvordan er det at gå fra præst til provst? Vi har stillet Marianne Telling fem spørgsmål om hendes første seks måneder som provst.

Læs interviewet

NY PRÆST I GLOSTRUP KIRKE Folkekirkens arbejde handler om at pege på en vej, hvor der er glæde og liv, mener Glostrup Kirkes nye præst, Ulla Elvira Hermann.

Lær Ulla bedre at kende

LÆS OGSÅ

INVITATION TIL LANDEMODE 2022

Landemode 2022 i Helsingør Stift afholdes lørdag den 1. oktober. Find invitationen her og læs mere om tilmelding og praktiske oplysninger.

Læs invitationen

VIRTUELT INTROKURSUS FOR NYANSATTE I FOLKEKIRKEN

I samarbejde med Landsforeningen af Menighedsråd afholdes et landsdækkende virtuelt introkursus for nyansatte i folkekirken den 28. september 2022.

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR OPSÆTNING AF EL-LADESTANDERE

Byggegruppen har på vegne af alle stifter, udarbejdet retningslinjer for opsætning af el-ladestandere.

Læs mere

KOMMENDE KURSER OG ARRANGEMENTER

17. august                Frist for indstillingen af projekter til årets Initiativpris 25. august                Ordination af tre nye præster 30. august                Gå hjem-møde i Søborg Sognegård 8.-9. september        Himmelske Kroppe 16.-17. september    Mødet med Jesus – konfirmandevent på Frilandsmuseet 25. september          Stiftsstævne for ydre mission 28. september          Virtuelt introkursus for nyansatte i folkekirken 1. oktober                 Landemode 29. oktober               Stiftsdag for diakoni 2022 LÆS OM ALLE ARRANGEMENTER HER

Følg stiftets liv på Helsingør Stifts Facebook og LinkedIn

Send forslag og kommentarer til nyhedsbrevet ved at svare på denne mail, eller send dem til kommunikationskonsulent Steen Toft Winther på mail: STEWI@KM.DK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev