Turbo slots sightseeing på tre slotte på en dag eller en overnatning i hver slotsby

VisitNordsjælland
Det sker i weekenden
Flotte slotte – i indbydende byer

De fleste har besøgt mindst ét af de tre slotte, enten på en skoleudflugt i fjerde klasse eller på en hyggelig familieferie. Det er tid til at se slottene igen og ikke mindst byerne rundt om de gamle slotte. Du bestemmer om du vil lave en form for turbo slots sightseeing og se dem på en dag, eller tager en overnatning i hver by. 

Fantastiske Kvinder

Dronningens Slot i Fredensborg ved Esrum Sø

Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og er i dag ofte ramme om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. 

Fredensborg Slotshave er et populært mål for en spadseretur blandt lokale og besøgende i byen.

Tre tips til dit besøg i Fredensborg

Oplev Jernbanegade. To min. fra slottets indgang ligger den hyggelige shoppinggade. Med flere unikke butikker som No16, Country Market og Madkollektivet Naboskaber. Sov som kongens gæster på Store Kro, 300 meter nede af vejen fra slottet. Selvfølgelig med et besøg i kroens formidable bistro. Gå gennem slottets have ned til Esrum Sø. I skumringen er den store sø utroligt fotogen. 

Frederiksborg Slot

Nordens største renæssanceslot

Frederiksborg Slot i Hillerød er en eventyrlig oplevelse, som ingen børn eller voksne bør gå glip af. Det smukke renæssanceslot er bygget på tre små øer i Slotssøen, i hvis blanke overflade de mange tårne og spir spejler sig i et fortryllende syn. Frederiksborg har navn efter Frederik 2. som opførte det første slot på stedet. Men det blev hans søn, Christian 4., som opførte det pragtfulde bygningsværk vi ser i dag.

I dag huser slottet 500 års Danmarkshistorie, en af Danmarks smukkeste kirker og flere rum, med historiske ting og sager, end man kan tælle. Du kan opleve Børnenes Danmarkshistorie og udstillingen Dronningens ansigter, der blev lavet i forbindelse med H.M. dronningens 80 års fødselsdag.

Tre tips til dit besøg på Frederiksborg Slot


Gå en tur med dit kamera i slottets have, den store barokhave ligger foran slottet. Ved siden af finder du den romantiske landskabshave, hvor Badstueslottet ligger.Tag cyklen med! Fra slottet går der cykelruter ud i Parforcejagtlandskabet, rute 105 og 110. Sejl med den lille færge på Slotssøen. Den lille færge sejler mellem flere små stop ved slottet og Hillerød centrum. 

Rigtig god royal fornøjelseAndreas Mikkelsen
VisitNordsjælland

FacebookInstagramLinkedInWebsitePinterest
VisitNordsjællandStengade 72DK-3000 Helsingør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev