Har du en god idé til et projekt, der skaber bedre natur, bevarer vores kulturarv eller skaber nye friluftsmuligheder? Så kan du nu søge tilskud til projektet gennem Nationalparkpuljen, der per i dag er åbnet for ansøgninger.

I 2023 har nationalparken sat 750.000 kr. af til at støtte lokale projekter. Puljen kan søges af private lodsejere i nationalparken og lokale foreninger med et ikke-kommercielt formål. Der kan søges mellem 25.000 og 100.000 kr. til et projekt. Send din ansøgning inden fristen d. 5. februar.

Læs mere om Nationalparkpuljen

Puljen blev for første gang skudt i luften i 2022 og blev til for at støtte projekter, der bidrager til at udvikle nationalparkens formål. Den blev en kæmpe succes. Læs her om nogle af projekterne og lad dig evt. inspirere til dit eget projekt.

Bålhytte ved Frydenborg De mange spejdere og nye besøgende på den grønne naturkilde Frydenborg kan få gavn af en stor opgradering af området. De 100.000 kr., Hillerød Stadsgilde har modtaget som tilskud til projektet gennem nationalparkpuljen, er blevet brugt til at erstatte en bedaget bålplads med en stor bålhytte med plads til 50 personer. Håbet er, at bålhytten vil fremme lysten til udeliv i al slags vejr og inviterer nye brugergrupper til Frydenborg-naturområdet.

Overnatning svævende i træerne Halsnæs Naturklub har med projektet ”24 timer i Nationalpark Kongernes Nordsjælland” inviteret skoleklasser og børnefamilier til oplevelser i naturen med bl.a. enestående overnatning i trætelte svævende over jorden. Tilskuddet fra Nationalparkpuljen er blevet brugt til at indkøbe Tentsile trætelte, hængekøjer, liggeunderlag, Primus-sæt og trækvogne, der alt sammen har været med til at danne rammen om oplevelsen i nationalparken.

Sti, maleri og bænke i kulsviernes tegn I 2022 støttede flere af puljens projekter kulsviernes levende fortælling. Alsønderup Sogns Lokalråd fik tilskud til at etablere en trampesti mellem Kulsviergården i Alsønderup, besøgsgården Mangholm og Nejede Vesterskov,  Alsønderup-Tjæreby Lokalarkiv fik tilskud til at restaurere Poul Bille Holsts gruppebillede af kulsviere og Maarum Kulsvierlaug fik støtte til at købe 10 borde-bænkesæt til besøgende på deres mileplads.

Fotocredit: Vandrer på Halsninoen af Daniel Villadsen – Visit Nordsjælland; Bålhytte af Hillerød Stadsgilde; Børn på teltur af Jim Karlstrøm Jensen; Oldermand i Maarum Kulsvierlaug af Visit Nordsjælland.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland opbevarer din mailadresse til brug for udsendelse af nyhedsbrev og den bliver hverken videregivet til andre eller brugt til andre formål.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev