I tirsdags indviede direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm vores helt nye Corona-tema. Besøg os i Kr. Himmelfartsferien og oplev Nysevæggen, nak en virus, dyst i håndvaskeskills og mere.

Se denne email i din browser

Nyt fra Experimentarium

13. maj 2021

Brostrøm indvier nyt Corona-tema og vover pelsen ved Nysevæggen

I tirsdags åbnede Søren Brostrøm det helt nye Corona-tema på Experimentarium. Nu er temaet officielt nyst igang, så besøg os i Kr. Himmelfartsferien og gys over et nys fra Nysevæggen, nak en virus og dyst i håndvaskeskills.

LÆS MERE OG SE VIDEO FRA ÅBNING

Ny video: Slaget om håndhygiejne

Youtube-vært Emilie udfordrer pilot Anders i en hæsblæsende håndvaskebattle i Experimentariums nye Corona-tema. Det gælder om at have styr på både fart OG færdigheder. Hvem har mon de svedigste håndvaskeskills og skrubber sig til sejren som håndhygiejnens hersker?

SE VIDEOEN

Videnskaben bag Corona-virus

Hvad er et virus? Hvor forskellig er Corona-virus fra influenza? Hvorfor er det vigtigt at vaske hænder og spritte af? Dyk ned i videnskaben bag Corona.

LÆS MERE HER

Test jeres viden i Corona-quizzen

Covid-19 pandemien har påvirket hele verden og gør det stadig. Ved I, hvordan Corona opstod, og har I styr på de mest almindelige symptomer?

QUIZ MED HER

DNA-forsøg: Er I ens?

Vi mennesker er ens, men også forskellige. Vores karaktertræk afhænger særligt af vores DNA. Undersøg, hvor meget (eller hvor lidt) I ligner hinanden.

FIND FORSØGET HER

Sjov med sæbebobler

Der er intet bedre end sæbebobler, og Kr. Himmelfartsferien kalder på sæbesjov. Her får I opskrift og tips til større og stærkere bobler.

FÅ BOBLE-TIPS HER

Jeres guide til det periodiske system

“Exploring the Elements” hjælper jer med at forstå grundstoffernes rolle i verden. Når I først har lært, at der bruges flere grundstoffer til at bygge en smartphone end et menneske, vil I aldrig se på tingene omkring jer på samme måde igen!

KØB DEN I WEBSHOPPEN 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev