Midsommer og lange lyse nætter. Skt. Hans-bål, bølgende kornmarker og snart står der ferie i kalenderen. 

Biblioteksklubbens nyhedsbrev går også på sommerferie nu, og vender først tilbage til august. Vi ønsker jer alle en skøn sommer!

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Sommeråbningstider på Gentofte Bibliotekerne

Gentofte Bibliotekerne holder åbent hele sommeren.

I skolernes sommerferie (uge 26-31) ændrer den betjente åbningstid sig dog en smule.

Se åbningstider på alle Gentofte Bibliotekerne her 

Inspiration til din sommer

Vi har samlet alle de tips, tricks og information, som du har brug for fra biblioteket til din sommer.

Se, hvordan du sætter dine reservationer på pause, hvad du skal læse i ferien, hvordan du deltager i sommerlæsekonkurrencen #barelæse og meget andet.

Læs mere her 

30 år siden Danmark blev Europamestre i fodbold

HUT-LI-HUT!!! Præcis i dag, den 26. juni, er det 30 år siden dette udbrud af lige dele glæde og vantro gennemrystede hele det yndige land og fik hundredtusindvis af rød-hvide roligans til at stemme i og råbe og danse i bar eufori. Det var under EM i fodbold i 1992.

I år er det som sagt 30 år siden – tænk engang. Og igen har Danmarks herrelandshold kvalificeret sig til en slutrunde i fodbold. Nu skal vi til VM i Qatar. Igen skal vi møde Frankrig i gruppespillet. Igen har vi en Schmeichel i buret til at pille smilet af de andre landsholdsangribere. Og Eriksen er fit for fight.

Fodbold i bøgernes verden Varm op, dyk ned og genoplev denne milepæl i dansk sportshistorie i litteraturen og på film. Vi har fundet alle bøgerne, så du kan svælge i triumfen for 30 år siden – igen og igen…

Find bøger og film om fodbold her 

Biblioteket anbefaler: Filmen Holy Tour

Bibliotekar Lisa Stahlhut anbefaler Holy Tour; en stemningsmættet sommerfilm for alle, der er bare en smule bidt af Tour de France, som i år starter i Danmark.

Vi følger en gruppe dedikerede franske pensionister, der hvert år samles på løbsruten for at komme helt tæt på rytterne på asfalten. De går “all in” og har strategisk udvalgt punkter på ruten i deres store autocampere. Og det er en verden helt for sig, hvor vi får et indblik i deres liv og sociale samvær, mens de venter på det helt store ryk ind nedefra.

Læs Lisas anbefaling her 

Biblioteket anbefaler: Mor spiser rav af Irmelin Prehn

Irmelin Prehns nye digtsamling Mor spiser rav er tilegnet “de trætte”, og handler om at blive mor for første gang under coronapandemiens nedlukning af Danmark.

Litteraturformidler Christine Fur Fischer anbefaler Mor spiser rav, hvor Irmelin Prehn sætter ord på nogle af tabuerne ved moderskabet, som litteraturen er begyndt at afdække. På den måde er hun en del af en bevægelse, der beskriver kvinder og mødres virkelighed frem i al sin uskønhed uden filter.

Læs Christines anbefaling her 

Kontaktinformation

Gentofte Bibliotekerne

Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup│Tlf.: 3998 5800│bibklub@gentofte.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev