Mærk historiens vingesus på Garderhøjfortet i din sommerferie.

Sommerferien er over os, og det giver tid til fælles aktiviteter, hvor forældre, bedsteforældre og børn i alle aldre kan være sammen.
Alt dette kan Garderhøjfortet ved Jægersborg Station levere, lover leder af fortet Kristine Adler-Nissen. Lunefuldt vejr er heller ingen hindring, siger hun, for der er masser at lave både uden- og indenfor fortets tykke mure.
Der venter publikum et brag af en oplevelse, og den sidste søndag i måneden skal dette forstås helt bogstaveligt, idet fortets store kanon skydes af. I sommerferien er det søndag den 26. juni og søndag den 31. juli kl. 12.00. Det er gratis at overvære, og man kan bare møde op ved Garderhøjfortet.
Kristine Adler-Nisser fortæller videre, at man kan opleve interaktive udstillinger og prøve soldaterlivet anno 1915 på egen krop. Man kan dykke ned i fortets historie, studere dets arkitektur eller skyts.
I sommerferien er der i tilgift hver dag kl. 12.00 en åben rundvisning for alle, der har lyst til at høre mere om fortets historie. Den varer en time og er gratis, når entréen er betalt. Pladserne fordeles efter ”først til mølle”.
Børnene får i sommerferien udleveret en soldaterbog, når de kommer på besøg. Bogen er fyldt med spændende missioner. Børnene skal være opmærksomme, de skal sende kodede beskeder, have styr på oppakningen, og selvfølgelig skal de kunne ramme med kanonkugler.
Som noget nyt er der for de mindste børn og deres voksne mulighed for at komme på Natureventyr rundt om fortet. Det er nemt og gratis. Det kræver kun, at man downloader appen ´Natureventyr´. Så er man i gang og kan opleve eventyret ´Jagten på venskabsstenen`, der byder på små historier og opgaver undervejs. Ruten er nemt tilgængelig, og barnevogne kan sagtens medtages.
Garderhøjfortet har åbent alle hverdage fra kl. 11-15 og i weekender fra kl. 10.30-16.00.
Priser og rabatter for entré fremgår af Garderhøjfortets hjemmeside.
Nærmeste S-togsstation er Jægersborg Station. Der er en stor parkeringsplads, hvis man kommer i bil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev