Blå Kors skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om sommerlejre til søs.

“Ingen kan alt, alle kan noget, sammen kan vi det hele”.

Det er mottoet og en del af filosofien bag Blå Kors’ sommerlejr “Sommer til søs”, som finder sted ombord på træskibet Agape, der sejler ud fra Frederikshavn den 30. juni.

Sommerlejr til søs, foto: Blå Kors

Til at begynde med havde Blå Kors kun planlagt én sommerlejr på havet i august måned med udgangspunkt i Fredericia, men efter pladserne hurtigt blev booket op, blev der mulighed for at oprette en ekstra lejr i Nordjylland.

En af lejrcheferne er Marie-Louise Lausen fra Skagen, som ikke havde brug for megen betænkningstid, da hun blev spurgt, om hun havde lyst til at komme med. Hun har selv boet ved havet hele sit liv og arbejdet med børn og unge, så tilbuddet om at blive lejrchef lå lige for.

“Jeg sejlede med Agape sidste år sammen med en anden organisation og oplevede, hvor givende og rørende det er at se, hvor meget børnene flytter sig i løbet af en uge. Fra at være forsigtige til at have selvtillid og tro på, at ting kan lykkes. Det vil vi rigtig gerne give videre til flere børn,” fortæller Marie-Louise Lauesen. 

Lejren er for børn og unge i alderen 13-17 år, som kommer fra familier med for eksempel sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

Fællesskab og inddragelse

Marie-Louise Lausen får blandt andet selskab af sin mand og datter, som begge har meldt sig som frivillige, og skipper Arne Hjul Pedersen, der har sejlet i mange år med træskibet Agape. 

Det er første gang, at Marie-Louise Lausen skal stå i spidsen for en af Blå Kors’ sommerlejre. Hun håber, at deltagerne får nogle gode oplevelser med hjem i bagagen. 

”Vi håber, de får en oplevelse af, at de betyder noget for succesen ombord. At det ikke er os, der skaber et godt togt, men at det er noget, vi skaber i fællesskab. Alle skal føle, at de er nødvendige og blive inddraget i livet til søs. Man lever tæt sammen på et træskib, så alle forstår godt, hvis man vil have luft og kigge ud over vandet,” siger hun. 

Alt afhængigt af vind og vejr, er det planen, at skibet blandt andet skal forbi Skagen og Læsø, inden det til sidst lægger til kaj i Mariager lørdag den 4. juli. 

Blå Kors afholder i alt otte sommerlejre i Jylland og på Sjælland og Fyn. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev