Sommernyheder fra nationalparken

Indstil din kandidat til nationalparkrådet

Nationalparken skal have nedsat et nationalparkråd, og du kan indstille en kandidat til en plads. Alle foreninger, interesseorganisationer og lokale myndigheder kan nu indstille kompetente ildsjæle, de mener kan give et fagligt indspark til Nationalpark Kongernes Nordsjællands udvikling.

Læs mere og send indstilling her

Bioblitz viser overraskende meget natur på golfbane

Køllesværmer og kanelbjørn, troldflagermus og tusindgylden. Det er blot nogle få af mere end 500 fantastiske dyre- og plantearter, som naturkyndige eksperter og frivillige fandt på Hornbæk Golfklubs område i lørdags. Det skete på en såkaldt bioblitz, som Nationalpark Kongernes Nordsjælland arrangerede.

Læs mere

Nye bordebænkesæt til kulsvierne i Maarum

De første resultater af nationalparkpuljen 2022 begynder at vise sig. Maarum Kulsvierlaug har netop sat deres nye, flotte borde-bænkesæt op på Kulsvier-pladsen i Maarum. Borde-bænkesættene er indkøbt med støtte fra national-parkpuljen, som kulsvierne søgte om midler fra i foråret.

Læs mere

Tårnfalkeungerne flyver snart fra reden

Hele foråret har du kunne følge med i et tårnfalkepars familieforøgelse gennem livestream fra redekassen på gavlen af Esrum Kloster. Du kan stadigvæk nå at se de fire dunede unger blive fodret af mor og far og følge med i, hvordan deres fjerdragt ændrer sig dag for dag inden de flyver fra reden inden længe.

Se livestream

Hav en rigtig god sommer!

Nationalpark Kongernes Nordsjælland opbevarer din mailadresse til brug for udsendelse af nyhedsbrev og den bliver hverken videregivet til andre eller brugt til andre formål. Læs mere om N

Tilmeld dig vores nyhedsbrev