Hvis der er et begreb, som kendetegner spansk vin bedst, så må det være mangfoldighed. Spanien har mere jord dedikeret til vinproduktion end noget andet land, og faktisk er landet den tredjestørste producent af vin på verdensplan. Men hvad er så forskellen på de mange vinområder og stilen i vinene? Kort sagt: Jordbund, klima, druesorter og vinfremstillingsteknikker.

Nedenfor anbefaler vi dig nogle af vores bedste spanske rødvine, som alle er perfekte repræsentanter for deres geografiske oprindelse:

El Goru 2020 Jumilla

Hvis ikke du kender vinene fra Jumilla, så har du altså noget at glæde dig til. Her får du en fyldig, solmoden og krydret power vin, som uden tvivl vil begejstre de fleste vinelskere.

Rigtig god til tapas, solide kødretter og modne oste.

Pradorey Origen 2019 Ribera del Duero

Denne vin har en rigtig god fylde, og så er den lidt “fed” i stilen med en behagelig balsamisk krydret eftersmag. Tre måneder på egetræsfade afrunder vinen elegant og giver den en anelse vanilje i smagen.

Vinen er meget alsidig og kan nydes til de fleste kødretter.

Vina Otano Crianza 2017 Rioja

Herlig Rioja, der forbløffer med sin indbydende duft af blomme, mokka og muld. Smagen er lækker koncentreret og fyldig, og vinen er meget velegnet til en hyggestund, når smagsløgene skal forkæles.

Flaskehalsen.nu: ”Meget godkendt til prisen.”

Rojalet Selecció 2018 Montsan

Vinstyrke2.dk: ”Smagen har beherskede frugtnoter, en ansats af sveske og en hel del tobak og lakridsrod. Tørheden fra egefadene fornemmes, men den giver noget rustik struktur til vinen, og tanninerne stikker heldigvis ikke af. Et godt, autentisk glas af den type, man kun sjældent støder på.”

Viña Abba 2015 Toro Reserva

Kongevin fra Toro – både kvalitet og anmeldelser overmatcher mange af de berømte vine fra nabodistriktet Ribera del Duero!

Druerne kommer fra over 40 år gamle vinstokke, og vinen har fået 14 måneders fadlagring. Vinen smager fantastisk nu efter 7 års modning – og især til solide kødretter.

Maius Classic 2019 Priorat

Her får du en kraftig og velstruktureret Priorat med et moderne islæt. Der er stor smag og dybde i vinen, og du kan se frem til en stor oplevelse fra det spændende vindistrikt, der ligger sydvest for Barcelona.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev