Pizzeria Costa Smeralda
Strandvejen 323
2920 Charlottenlund
39 64 32 02
info@costasmeralda.dk
Gourmetpizza
Costa Smeralda på Strandvejen er Danmarks ældste pizzeria, og kunne således i 2014 fejre sit 25 års jubilæum. Hvis man vil have ægte italiensk kogekunst, der baseres på kærlighed til friske råvarer, vil Costa Smeraldas mange stamkunder sige, at den findes nord for København.
I løbet af de mange år i branchen har Costa Smeralda i Charlottenlund baseret sin gastronomi på kombinationen af de bedste italienske specialiteter importeret direkte fra støvlelandet og de friske grøntsager fra det daglige indkøb på Københavns grønttorv. Pizzeriaet er kendt og anerkendt i branchen og blandt kunderne for at lave en af Danmarks allerbedste gourmetpizzaer. Kunderne kører gerne langt efter de populære pizzaer.
Med en beliggenhed tæt på Skovshoved Havn kan kunderne, på lune sommeraftener, nyde deres pizza på havnen, med udsigt over Øresunds blanke vand og de flotte sejlbåde i havnen. Der er nemlig ingen siddepladser hos Costa Smeralda.
Faglig stolthed
Den italienske madlavning på Costa Smeralda er noget særligt, fordi den i alle årene har været baseret på en dybfølt og udstrakt kærlighed til den gode mad. En kærlighed der kommer til udtryk i den særlige omhu medarbejderne anvender i deres daglige valg, hvor kun de bedste og mest indbydende råvarer som fisk, kød og grøntsager bliver benyttet i køkkenet i Charlottenlund. Den faglige stolthed træder tydeligt frem i det færdige produkt, der dufter, smager og syner som en bid af det autentiske Italien.
På Costa Smeralda bages der også traditionelt italiensk brød. Brødet skal være nybagt, sprødt og knasende, når det indrammer fyldet i en sandwich eller er partner til husets hjemmelavede supper, og uden en ordentlig tynd og sprød bund, er der ikke megen spræl over pizzaen.
Den faglige stolthed har igennem årene medført eksperimenter og udvikling. Hos Costa Smeralda var man således de første der introducerede den hvide pizzabund, hvor tomatsovsen var skiftet ud med mascarpone, ligesom bageriet udviklede pizzabunde baseret på fuldkornsmel. Bageriet bager dagligt, og det friskbagte brød kan købes efter klokken 10.30.
sølvpartner