Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.Ugens store premierefilm er Darren Aronofskys The Whale, der fik stående applaus til premieren under filmfestivalen i Venedig og er nomineret til 3 Oscar-priser. Der er også premiere på det nyeste filmkapitel i mumitroldenes underfundige univers – Mumifars eventyr. Se Bille Augusts storslåede periodedrama Kysset eller oplev en forrygende Cate Blanchett i den BAFTA-vindende- og 6 gange Oscar-nominerede Tàr.  Du kan stadig se Hella Joofs udkantskomedie Meter i sekundet og børnefavoritten Folk og røvere i Kardemomme By. Glem ikke, at vi har en række spændende særarrangementer på programmet i Gentofte Kino. I marts kan du blandt andet opleve Stanley Kubricks mageløse sci-fi Rumrejsen år 2001, og vi fejrer 85 års fødselsdag med film noir-mesterværket Kvinden uden samvittighed og fødselsdagskage til kun 85 kr. Læs mere videre i nyhedsbrevet.


Print ugens program
Se alle forestillinger
UGENS VISNINGER
The Whale (Premiere)


Skuespiller Brendan Fraser var hele Hollywoods hjerteknuser i 90erne i film som The Mummy og George of The Jungle men forsvandt pludseligt og uventet fra rampelyset. Han har glimret ved sit fravær de sidste mange år, før han dukkede op under filmfestivalen i Venedig som hovedrolleindehaver i Darren Aronofskys The Whale. Filmen fik stor opmærksomhed over hele verden, da salen rejste sig i applaus umiddelbart efter tæppefald. Nu er Fraser nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.  Engesklæreren Charlie (Fraser) lider af svær overvægt og lever isoleret i sin lejlighed, hvor han får mad og pleje. Hans helbred bliver gradvis svækket, og han beslutter sig derfor for at genoprette kontakten til sin datter (Sadie Sink), som han forlod som 8-årig.Instruktør Darren Aronofsky er kendt for blandt andet Black Swan og Requiem for A Dream og er nu premiereklar med The Whale med en fantastisk Brendan Fraser i hovedrollen. Filmen blev indspillet undet pandemien og er baseret på et teaterstykke, der hovedsageligt udspiller sig i et rum. The Whale har premiere i Gentofte Kino torsdag den 2. marts kl. 17.00

Vælg visning og find billet her:
Køb billetter her
Mumifars eventyr (Premiere)


Mumifars eventyr tager os med tilbage til mumitroldenes underfundige univers baseret på Tove Janssons ikoniske bøger. Da Mumi bliver sengeliggende efter et hvepsestik, vil Mumifar forsøge at muntre ham op med historier om sine eventyr. Mumifar fortæller om sin barndom, om hvordan han flygtede fra børnehjem og møtte en kendt opfinder. Mumi får hører fortællingen om Mumifars rejser på havet og om hvordan, han mødte Mumimor. I Mumifars eventyr bliver vi atter inviteret ind i det magiske mumi-univers. Oplev ægte mumi-magi i Gentofte Kino. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Tár


Cate Blanchett udfører sit livs rolle i anmelderfavoritten Tàr. Information skriver at Blanchett er sublim som den sublime dirigent. Filmmagasinet Ekko præciserer: “Tár er et gribende, foruroligende og lynende intelligent drama for voksne”, og drysser fem stjerner over Blanchetts triumf: Den verdensberømte dirigent og komponist Lydia Tàr (Cate Blanchett) er en kontroversiel figur på den internationale klassiske musikscene. Hun er villig til at strække sig langt i kunstens navn for at nå sine mål og fremstår tidvis hensynsløs overfor omverdenen og sine nærmeste. Denne tilgang får imidlertid potentielle konsekvenser i et kulturelt klima præget af cancel culture og nye tanker om de klassiske kunstarters kanon. Tàr er instrueret af Todd Field, og filmens score er komponeret af den Oscar-vindende islandske komponist Hildur Guðnadóttir.Oplev Cate Blanchetts imponerende rollepræstation i Gentofte Kino. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Kysset


Se Bille Augusts nye storfilm Kysset i Gentofte Kino med Esben Smed og Clara Rosager i hovedrollerne i samspil med en imponerende rolleliste.Vi befinder os i Danmark, 1913, lige inden første verdenskrig bryder ud. Det bliver en skæbnesvanger aften, da den aspirerende officer Anton Abildgaard bliver inviteret til bal hos den lokale baron von Løvenskjold. Anton byder baronens smukke datter Edith op til dans uden at vide, at hun er blevet lam efter en tragisk rideulykke. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig i ham. Antons medynk gør det svært for ham at være ærlig overfor Edith, og han vikler sig langsomt dybere ind i et altopslugende net af løfter og løgne. Imens rykker krigen tættere på og truer med at besegle deres skæbne for altid. Kysset er en storslået periodefortælling om et svært turbulent tidspunkt i verdenshistorien, hvor menneskelige skæbner bliver stillet overfor nærmest umulige valg. Weekendavisen skriver at Kysset er i klasse med Pelle Erobreren, og Børsen bedyrer, at den er “En nydelse på det store lærred, så skynd dig ind i biografen”. Vi kunne ikke være mere enige. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Meter i sekundet


Stine Pilgaards roman Meter i sekundet blev en ubestridelig bestseller og nu er Hella Joofs filmversion blevet en publikums- og anmelderfavorit. Soundvenue giver den 5/6 stjerner og Filmmagasinet Ekko konkluderer, at “Meter i sekundet lykkes med at få én til at grine højt og gå hjem med hovedet fuld af tanker om livet i al dets fejlbarlige lethed”.Filmen fortæller en rørende historie om at finde sig selv på udebane i nye omgivelser. Der bliver vendt op og ned på Maries liv, da hun skal flytte fra bylivet i København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs store kærlighed har fået job som højskolelærer. Han bliver opslugt af højskolelivet, mens Marie udsættes for noget af et kulturchok og ikke føler, hun bliver accepteret af de lokale. Hun begynder dog langsomt at tilpasse sig og lærer at lytte mere, end hun taler. Måske er Velling alligevel et sted for hende? Meter i sekundet er en sjov og rørende skildring af de korte sætningers land, om hvordan vi kan lære at tilpasse os og vokse med opgaven. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Folk og røvere i Kardemomme By


Du kan stadig nå at se den fantastisk fængende familiefilm Folk og røvere i Kardemomme By i Gentofte Kino.

“Jeg mener det virkelig som et kompliment, når jeg kalder Folk og røvere i Kardemomme By for gammeldags. For den old school stopmotion stil og det gennemførte, men også traditionelle, figurdesign skal nok vække minder hos en hær af voksne, når de tager børnene med i biografen.”, skriver Kinosaur i sin anmeldelse. Flere generationer har i forvejen et lokalt forhold til Thorbjørn Egners højtelskede fortælling, da den har haft årlige forestillinger på Bellevue teateret i mere end 40 år. Nu kan man få et helt nyt blik på den nostalgiske klassiker og måske introducere den for endnu en ny generation. Kardemomme By er en dejlig by med verdens flinkeste politimand og sin helt egen sporvogn, men alt er ikke idyllisk i den lille by. De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan truer med at gøre byen lidt mindre hyggelig ved at stjæle de ting, de har brug for, fra byens butikker og beboere. Når der sker noget helt uventet i Kardemomme By, får de tre røvere en chance for at bevise, at de måske alligevel ikke er så slemme. Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en helt ny animationsfilm for hele familien.Sådan har du aldrig set de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian før, og alle de velkendte sange kommer i ny skikkelse i denne farverige animationsfilm.

Vælg visning og find billetter her
Køb billetter her
KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER
Rumrejsen år 2001


Rumrejsen år 2001 (1968) står som en af filmhistoriens mest citerede sci-fi-mesterværker; en hypervisuel rejse gennem tid, rum og menneskehedens udvikling. Filmen blev banebrydende med sin brug af specialeffekter og realistiske skildring af verdensrummet, der aldrig før var blevet set på biograflærredet. Det amerikanske filminstitut omtaler den som ”The no. 1 sci-fi film of all time”.
 Året er 2001. En flere millioner år gammel monolit bliver opdaget lige under månens overflade, og en gruppe astronauter får hjælp af AI-maskinen HAL-9000 til at udforske nærmere. Rumrejsen går til Jupiter for at finde den mystiske monolits ophav, men på rejsen bliver astronauterne konfronteret med deres egen eksistens i mødet med supermaskinens intelligens og verdensrummets uendelighed.Rumrejsen år 2001 blev banebrydende gennem sin brug af specialeffekter, der aldrig før var blevet set på biograflærredet. Filmens mageløst realistiske visualisering af verdensrummet, futuristiske stil og fiktive teknologiske innovationer, giver stadig genlyd i moderne filmhistorie. Kubricks visuelt slående rumfærd er nærmest obligatorisk at opleve i biografen på det store lærred.Oplev Stanley Kubricks epokegørende rumodyssè på det store lærred i Gentofte Kino. 

Fredag den 10. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Kvinden uden samvittighed – Gentofte Kino fylder 85


Gentofte Kino fylder 85 år – og vi byder på fødselsdagskage og visning af film noir-klassikeren Kvinden uden samvittighed til kun 85,- kr. 

Billy Wilders mageløse mesterværk Kvinden uden samvittighed (1944), er alt man kan forvente af en ægte film noir film. En forførende kvinde (uden samvittighed), en skarp agent i fedorahat og et koldblodigt mord. Forsikringsagenten Walter Neff (Fred McMurray) møder en dag den unge forførende Phyllis Dietrichson (en til lejligheden isblond Barbara Stanwyck), som vil tegne en livsforsikring for sin mand og derefter have hjælp til at iscenesætte en ulykke for at skaffe ham af vejen. Neff lader sig forføre og vil have både Phyllis og pengene, men efter mordet bliver deres forhold hurtigt præget af mistro. Sagen kompliceres yderligere, da Neffs overordnede, Barton Keyes, begynder at fatte mistanke. Kom til fødselsdag i Gentofte Kino og oplev ægte filmmagi! 

Fredag den 31. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Flyvende farmor


Nu kan du få et nostalgisk gensyn med Flyvende farmor eller en hyggelig førstegangsoplevelse i Gentofte Kino. Vi viser Flyvende farmor i samarbejde med Gentoftegade bibliotek.Evas far er flyveleder og hendes mor er luftkaptajn. Deres sommerferie bliver aflyst, fordi der er for mange, som skal på ferie. I stedet stikker Eva af sammen med Farmor. De tager ud for at lede efter Farfar, som forsvandt efter tre dage og nætter med Farmor. Han faldt altid i søvn, når han var meget glad, så de fleste regner ikke med at se ham igen. Farmor er dog sikker på, at de vil mødes i Rom som aftalt for længe siden. På deres tur til lands, til vands og i luften møder Eva og Farmor mange sjove folk, bl.a. buschaufføren, som hellere vil køre sporvogn, skibskaptajnen, der ikke kan komme ud at sejle igen, den syngende motorcykelbetjent og ikke mindst Egon Egern fra fjernsynet.  

Lørdag den 25. marts kl. 10.00
Køb billetter her
Se flere kommende særarrangementer herFacebook
Link
Website

Tilmeld dig vores nyhedsbrev