En strandtur kan være en dejlig måde, at køle af på når det er varmt, både for hunde og mennesker. Det er dog ikke alle steder, at hunde er velkommen. Her kommer en guide til at begå sig på stranden om sommeren, når man har hunden med.

Sommer er lige med strandture. Havet er dejligt kølende og både dyr og mennesker nyder godt af en tur i vandet. Der er dog en del regler man skal være opmærksom på, når man tager sin firbenede ven med sig på stranden.

”Om sommeren når det er varmt, er det en god ide at sørge for at køle hunden ned i løbet af dagen. Her kan en tur i vandet være dejligt kølende for hunden. Det er dog vigtigt, at være opmærksom på de gældende strandregler”, fortæller Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Generelle regler
Hvis stranden er en Blå Flag zone, er det ikke tilladt at medtage hunde i badesæsonen fra 1. juni til 30. september. Dette gælder også hunde i snor, men servicehunde er undtaget. I det omfang det er muligt, må man gerne have sin hund på stier og parkeringspladser. Vær derfor opmærksom på hvilket flag eller lokal skiltning der er ved stranden, inden du tager din hund med.

På andre strande er det tilladt at have sin hund med, så længe den er i snor. Fra 1. april til 1. oktober skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret fra 1. oktober til 1 april må den godt være løs, så længe den ikke forvolder skade og er under kontrol.

Kig efter de særlige hundestrande
Det er op til den enkelte kommune at fastsætte regler for hvorvidt der må komme hunde på stranden eller ej. De fleste kommune ved godt, at efterspørgslen på steder man kan bade med sin hund, er stor, så derfor har mange kommuner laver særskilte hundestrande, hvor hundene kan løbe fri.

”Der er f.eks. en stor hundestrand øst for Hornbæk Havn, hvor hunde må være løs året rundt. Der er også et strandområde hvor hunde kan løbe løs og bade hele året på Amager i København. Det samme gælder for en masse andre strandområder i Danmark. For at finde den nærmeste hundestrand i sit lokalområde kan man kigge på kommunens hjemmeside”, fortæller Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Hundeskoven er et godt alternativ
Et alternativ til stranden kan også være en af de mange hundeskove. Skoven er ofte skyggefuld og er derfor et godt sted at søge hen i sommervarmen. Modsat strandene som er kommunale, er skovene under Naturstyrelsen. Der er derfor mere end 200 hundeskove i Danmark, hvoraf de 150 er ejet af Naturstyrelsen.

Her må hunden altid løbe frit, så længe ejer har fuld kontrol og kan kalde hunden til sig. I de resterende hundeskove er reglerne fastsat af grundejerforeningen som bestyrer dem. Tjek derfor altid din lokale skov, inden du slipper hunden løs.

Læs mere om skovene her.

Kilde. 

Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev