Behovet for test er steget. Regeringen har derfor besluttet at genindføre hurtigtest og skrue op for PCR-testkapaciteten hurtigst muligt.

Hurtigtest genindføres, og PCR-test opskaleres
|
Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Behovet for test er steget. Regeringen har derfor besluttet at genindføre hurtigtest og skrue op for PCR-testkapaciteten hurtigst muligt.

Smitten i samfundet stiger, og flere har igen behov for at blive testet.For at imødekomme behovet for test har regeringen besluttet at opskalere PCR-kapaciteten til 150.000 test om dagen og samtidig at genindføre hurtigtest med en kapacitet på 100.000 daglige test.

De private leverandører af hurtigtest skal derfor inden for 14 dage etablere et test-setup med 100.000 daglige test. Kapaciteten kan efterfølgende med 14 dages varsel skaleres yderligere op. Det vil derfor være muligt at tilpasse testindsatsen på baggrund af bl.a. smittetryk og efterspørgsel. Der vil således komme en række nye hurtigteststeder fordelt over hele landet, og antallet og placeringen af hurtigteststederne vil i nærmeste fremtid blive planlagt af regionerne i samarbejde med leverandører og kommuner. De nye teststeder vil løbende fremgå af Danmarkskortet på coronasmitte.dk.

I starten af uge 43 blev der udført ca. 80.000 daglige PCR-test i det landsdækkende net af teststeder. Torsdag blev der udført over 100.000 PCR-test.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, siger:

”Vi har været forberedte på en situation, hvor smitten kunne stige. Derfor kan vi nu reagere hurtigt. For at sikre nok test til at håndtere situationen skruer vi op får både PCR- og hurtigtest. Både regioner og private leverandører melder klar til at øge kapaciteten. Med den øgede testefterspørgsel kan det dog ikke undgås, at der vil blive mere travlt i testcentrene i spidsbelastningsperioder, og jeg vil derfor gerne opfordre til, at man bruger hele åbningstiden, hvis man har mulighed for det.”

Ud over opskaleringen af testkapaciteten i hele landet, som indføres i løbet af de næste 14 dage, sættes der allerede nu ind med en øget indsats i enkelte kommuner i hovedstadsområdet, hvor smitten er særligt høj. Dette skal være med til at understøtte smittehåndteringen og sikre, at flest muligt kan blive testet. De lokale testindsatser besluttes og planlægges i samarbejde mellem Region Hovedstaden, Styrelsen for Patientsikkerhed og den private leverandør af hurtigtest.

PCR-test er mest retvisende, og derfor er det vigtigt, at man får en PCR-test, hvis man har symptomer eller har været nærkontakt. Læs mere om hvornår du skal testes i Sundhedsstyrelsens retningslinjer for test.

På coronasmitte.dk kan du finde information om alle teststederne og åbningstider.

Fakta:

  • Fra i dag: PCR-test kapacitet opskaleres fra 100.000 til 150.000 daglige test.
  • Fra i dag: Lokale testindsatser med både PCR og hurtigtest i hovedstadsområdet.
  • Inden for 14 dage: Hurtigtest indføres over hele landet med kapacitet på 100.000 daglige test.

 
 
 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev