Sunset Boulevard klar med banebrydende grønt initiativ: Vil dyrke salaten i restauranterne

Vertical Farming

Sunset Boulevard kaster sig som den første fastfood-kæde i Danmark ud i at dyrke deres salat direkte i restauranterne. Det sker ved hjælp af konceptet ’Vertical Farming’. Via små skridt er det håbet, at alle Sunset Boulevards restauranter bliver selvforsynende med salat og grønt i fremtiden.

Sunset Boulevard tager nu endnu et markant skridt i retningen mod en mere miljøbevidst og bæredygtig forretning.

Den danskejede fastfood-kæde vil dyrke og høste deres egen salat direkte i restauranterne. Konceptet til at dyrke salaten i restauranterne hedder ’Vertical Farming’ og er udviklet af den danske virksomhed Nextfood. I første omgang er det Sunset Boulevard i Ballerup, som kan byde gæsterne på friskhøstet salat året rundt.

– Vi har tidligere erstattet plastikbestik med træbestik og fjernet plastiklåg og sugerør for spisende i vores restauranter, ligesom vi har skåret ned på vores brug af emballage. Det her er endnu et stort skridt på vores bæredygtighedsrejse, som kun lige er begyndt. Med dette initiativ sætter vi en helt ny standard for friskhed og for bæredygtighed. Det giver mindre transport og mindre vandforbrug, end hvis salaten var dyrket på traditionel vis udenfor. Og så giver det meget mere friskhed og smag, siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

Med ’Vertical Farming’ dyrker og høster Sunset Boulevard salaten i restauranten. Salaten dyrkes under LED lys, uden brug af pesticider eller jord og med et minimalt forbrug af vand. Det hele foregår i et lille væksthus inde i restauranten, så gæsterne kan følge med i processen fra de første spirer, til den friske salat høstes, umiddelbart inden den serveres i en frisklavet burger.

– Vi ser det her som et håbefuldt spring for miljøet og den måde, vi i fremtiden skal producere vores salater og grønt på. Vores ambition er hele tiden at tage et større ansvar for miljøet, og det er bestemt sandsynligt, at den enkelte restaurant fremover selv planter, gror og høster deres salat og grønt i eller ved restauranten, siger Jens Broch.

Hos Nextfood glæder man sig over, at Sunset Boulevard ønsker at bruge deres teknologi til at gøre deres produkter mere bæredygtige.

– Ved at dyrke salat og grønt i restauranten er gæsterne hos Sunset Boulevard sikret friske råvarer året rundt. Samtidig er det muligt at dyrke særligt lækre sorter, som ikke tåler den lange transport og opbevaring, som grønt ellers udsættes for. Vi er begejstrede over, at Sunset Boulevard går forrest i at løse de store udfordringer i fødevareforsyningskæden og har visionen til at være med som den første fastfood-kæde, siger Rasmus Bjerngaard fra Nextfood.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier