Italien er verdens største vinproducent – basta. Og som samtaleemne må både fodbold, pasta og mode se sig overtrumfet af vin, da det for italienerne er indbegrebet af historie, kultur og god smag. Vin er altid på italienernes læber!

Vi vil gerne præsentere dig for tre knaldgode vine fra det syditalienske. Nemlig en herlig Primitivo fra Apulien, samt en rødvin og en hvidvin fra Sicilien:

Primitivo Authentic 2020

Hvis du gerne vil have en fyldig og frugtig rødvin til en god pris, så er denne vin den helt rigtige.

Den solrige og tørre region Apulien i Syditalien har altid været kendt for at levere stor værdi for pengene. Denne er ingen undtagelse!

Grillo 2021

Kunne du tænke dig en frisk og læskende hvidvin til sommervarmen? Så prøv denne herlige Grillo fra Sicilien. Den byder på lækre noter af især citrus og fersken, og så har den en dejlig balance som gør den tilpas tør.

Nero d’Avola 2020

Er du til fyldige rødvine, så vil denne Nero d’Avola imponere dig!

Druen betragtes som Siciliens ”nationaldrue”, og du er her sikret en vin med masser af kirsebærfrugt og urtede noter.

Vin fra Syditalien: I det sydlige Italien har man fremstillet vin i rigtig lang tid. For eksempel fremstiller man i den eksotiske region Apulien (Italiens “hæl”) vine på Primitivo-druen, som især er populære i de nordiske lande.

På Sicilien produceres fantastiske vine på den lokale drue Nero d’Avola, som giver en kraftfuld og koncentreret rødvin. Nero d’Avola er den vigtigste og mest udbredte vin fra Sicilien, som har fået sit navn fra byen Avola på den sydøstlige del af øen.

Grillo er den altoverskyggende grønne drue, der bruges til fremstilling af hvidvin. De smager ofte forrygende, da de har en helt særlig karakter af citrus, gule stenfrugter og et snært af hvid peber. Stor anbefaling herfra!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev