Sydfrankrig er uden tvivl blandt de vesteuropæiske vinområder, som leverer allermest vin for pengene! Her finder man nemlig kraftige og saftige rødvine, som passer perfekt til dansk mad og behager vores smagsløg, som er vant til kraftige og fyldige smagsindtryk. Alle elsker at lave et godt køb, men hvor skal man lede? I Danmark elsker vi især Amarone og Zinfandel, da de minder meget om hinanden i deres kraftige stil. Men vidste du, at vinene fra Sydrhône falder under samme kategori? Vi har her to guldklumper til dig, som er oplagte repræsentanter for Sydrhône, hvor du oplever saftigheden og kraften, samtidig med, at man opretholder den europæiske finesse.Plan de Dieu
2019 Côtes du Rhône-Villages Dames de Bonpas er en rigtig lækker rødvin med en smuk rubinrød farve. Den er lavet på det klassiske blend fra Sydrhône: Grenache, Syrah og Mourvèdre, som her giver en flot aroma af moden frugt og bær, samt lette strejf af kanel og vanilje. Vinen er blød og varm i munden, og smagen holder længe.Perfekt ledsager til gryderetter og kød fra grillen.
Vacqueyras
2018 Jérôme BouletinFuldmoden, drikkeklar og klassisk Rhône-vin i topkvalitet. 2018-årgangen giver lige nu dybde og tyngde med fine noter af chokolade, mokka og provenceurter. Perfekt vin til de danske retter.Lavet på 60% Grenache, 35% Syrah og 5% Mourvèdre. Vinen er ikke blevet fadlagret, hvilket er med til at bevare den saftige frugt- og bær stil.
Lær mere om Rhônedalen i afsnit 2 af vores podcast. 🎧

  Holte Vinlager 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev