Måske forbinder du tequila med drinks i lange baner fra din ungdom, og måske har du endda forsøgt at fortrænge disse minder? Vi har godt nyt – tequila kan rent faktisk smage eventyrlig godt og nedenfor giver vi dig anbefalinger på tre drøngode tequilaer. Vi vil også anbefale dig at prøve vores økologiske Bloody Mary Mix, samt en vodka, der simpelthen er skræddersyet til den.

Tequila Blanco Tres Agaves

Eksklusiv tequila blanco med levende og søde agave aromaer. Hertil kommer lækre strejf af citrus, mynte og pære, der er typisk for Tequila Valley området.

Den har en behagelig smag og silkeagtig tekstur, som gør den ideel til at nippe til eller til at blande med.

Tequila Reposado Tres Agaves

Når en reposado kommer med på Wine Entusiasts TOP100, kan du være sikker på, at du har gode ting i glasset! Kombinationen af Tennessee Whisky og Kentucky Bourbon tønder, hvorpå reposado lagrer i 9 måneder, giver hints af citrus, krydderier og bagte tropiske frugter.

Forrygende Reposado med en perfekt balance mellem kaktusnoter og fadsmag.

Tequila Añejo Tres Agaves

Denne Tequila er lavet med langsomt ristede, økologiske agaver, og lagret i 18 måneder i genbrugte Kentucky Bourbon og Tennessee Whisky tønder.

Efterhånden som tequilaen ældes i tønden, får den, den røgfyldte søde karamel- og butterscotch-smag, blomstertoner og antydninger af rosmarinkrydderi. Utrolig lækker!

Har du prøvet Sangrita til tequila?

En Sangrita er en traditionel mexicansk drink, der serveres som en såkaldt ”chaser” til et tequilashot – altså et shot man drikker bagefter tequilaen.

Hvis du selv vil lave sangritaen skal du bruge følgende: Tomatjuice, appelsinjuice, friskpresset lime, tabasco og salt. Se opskriften her.

Bloody Mary Mix Tres Agaves

Et bloody mary mix er i bund og grund bare en tomatjuice tilsat diverse krydderier, men i mange tilfælde har den aldrig set en frisk tomat.

Det er der til gengæld garanti for her i denne suveræne udgave, som vil være helt perfekt til din næste Bloody Mary – fås bare ikke bedre færdiglavet!

Blue 42 Vodka

Karakteristisk og blød vodka, destilleret og filtreret tre gange. Blue 42 er perfekt at nippe til iskold fra fryseren, og så er den også rigtig god til cocktails – især Bloody Mary.

Den høje alkoholprocent (42%) fremhæver smagen af din valgte mixer, mens vodkaen forbliver afrundet.

Hvad er Tequila: Helt enkelt så er tequila et regionsspecifikt og beskyttet navn for en destilleret drik lavet af blå agave, som er en plante, der dyrkes på vulkansk jord. Tequila laves i fem specifikke regioner, hvoraf den mest kendte er regionen Jalisco, hvor byen Tequila ligger.

Blå agave, som er en slags kaktus, vokser primært i Mexico. Det er et hårdt og meget krævende arbejde at dyrke agave, og selve frugten er først klar efter cirka 6-7 år. Først herefter er der udviklet nok sukker i frugten. Kernen af den modne agave (der ligner en kæmpe ananas) dampkoges i ovn og presses, hvorefter den sukkerholdige saft gæres og destilleres til tequila.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev