Året går på hæld, og nyhedsbrevet fra Biblioteksklubben går på juleferie og er først tilbage i det nye år. Der er masser at se frem til, og nedenfor kan du læse om både åbningstider på bibliotekerne mellem jul og nytår og om en bugnende forårsæson, som skydes i gang allerede 5. januar 2022. Læs meget mere herunder.

Rigtig glædelig jul & godt nytår!

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Få fingrene i OPLEV på dit bibliotek

Allerede om få dage begynder det at gå mod lysere tider, og det fejrer vi ved at lancere forårssæsonen på Gentofte Bibliotekerne. På genbib.dk/arrangementer kan du få overblik over forårets arrangementer og allerede nu tilmelde dig dine favoritter.

Det trykte katalog OPLEV kan du hente på alle bibliotekerne i Gentofte.

Læs mere om forårsprogrammet her 

Boglancering: Lotte Kirkeby

Onsdag den 5. januar kl. 17.00-18.00Gentofte Hovedbibliotek

Kom til lancering af Lotte Kirkebys nye roman Hvis man ikke vidste bedre, der udkommer netop denne dag. En kvinde vender tilbage til den by, hvor hun boede sammen med sin mand og sin datter. I gensynet med det kendte konfronteres hun med sin fortid, sine valg og det fællesskab, som hun aldrig selv blev en del af.

Hvis man ikke vidste bedre fortsætter den undersøgelse af de tætte og svære relationer, som Lotte Kirkeby indledte med novellesamlingen Jubilæum og romanen De nærmeste, der blev nomineret til DR Romanprisen. Vi byder på et glas vin for at fejre udgivelsesdagen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Judy Gammelgaard: At læse Proust

Torsdag den 6. januar kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek

Psykoanalytiker Judy Gammelgaard fortæller om sin nye bog I skyggen af hvidtjørnen – samtaler med Proust.

At læse Proust kræver tid, og netop det kan vise sig at være en stor udfordring i en tid, hvor vi er jaget af effektivitetskrav, og hvor informationsmængden i stedet for at øge forbindelsen til vores personlige erfaringsverden, svækker den. At læse Proust kan imidlertid være vejen ikke blot til store æstetiske oplevelser og åndelige åbenbaringer, men til selvfordybelse, ro og glæde.

Entré: 40 kr.

Køb billet her 

Franske film-fredage

Fredag den 7. januar kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Start din weekend med at se en god fransk film på det store lærred i Øregårdssalen. Af rettighedshensyn må vi ikke skrive titlen her, men tilmeld dig Filmklubbens månedlige nyhedsbrev på genbib.dk/filmklubben, så får du hele klubbens program.

Gratis.

Bestil billet her 

Søndagsfilm

Søndag den 9. januar kl. 12.00-14.00 Gentofte Hovedbibliotek

Nyd en god film på det store lærred i Øregårdssalen. Hvilke film der vises hvilke søndage, kan du få oplyst ved at melde dig ind i bibliotekets filmklub. Som medlem af filmklubben modtager du nemlig et månedligt nyhedsbrev med invitationer til filmvisninger på Hovedbiblioteket. I nyhedsbrevet får medlemmerne også en liste med beskrivelser af bibliotekets nyindkøbte film og serier samt nye film på Filmstriben.

Gratis.

Bestil billet her 

Meld dig ind i bibliotekets filmklub her 

Åbningstider mellem jul og nytår

Gentofte Hovedbibliotek holder lukket i juledagene og dagene omkring nytår. Se detaljerede åbningstider for alle Gentofte Bibliotekerne mellem jul og nyår herunder.

Se åbningstider her 

Bibliotekets adventskonkurrence på Facebook

Følg os på Facebook (hvis du ikke allerede gør det).

På søndag er der for sidste gang mulighed for at vinde en bogfavorit i advents-konkurrencen på Gentofte Hovedbiblioteks Facebook-side.

Find os på Facebook her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev