Tre store naturoplevelser venter på dig

SNM skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om de 3 naturoplevelser:

I år bliver der sat fokus på den danske natur med smukke naturfilm på DR og spændende projekter, som alle kan deltage i. Tre af projekterne giver danskerne mulighed for at deltage aktivt i arbejdet med at kortlægge den danske natur.

Om 3 naturoplevelser, foto: SNM

2020 er naturens år med det store fælles projekt Vores Natur. Statens Naturhistoriske Museum deltager i en række aktiviteter, som giver danskerne inspiration til at gå på opdagelse i naturen – og passe på den.

De første tre aktiviteter giver dig, familien eller skoleklassen mulighed for at udforske og beskrive naturen, så forskerne – og alle andre – får større viden om, hvordan det egentlig står til med den vilde natur lige udenfor vores dør:

City Nature Challenge: Fra den 24. til den 27. april 2020 skal den vilde natur i København kortlægges, og alle kan være med. Mere end 200 byer verden over deltager i samarbejdet, hvor borgerne skal registrere så mange plante- og dyrearter i deres nærmiljø som muligt.

Det er 5. gang City Nature Challenge afholdes, og København er med for første gang – og som den eneste by i Norden.
Læs mere nedenfor eller på: https://citynaturechallenge.org/

Danmark udforsker vores natur: Hvornår springer bøgen ud? Hvordan er hornfiskens trækmønster? Blomstrer hylden før, end den plejer? Og vågner pindsvin fra deres vinterhi tidligere i byerne end på landet?
Danmark Udforsker vil gøre forskerne på Statens nNturhistoriske Museum klogere på årets gang i naturen – og vi har brug for din hjælp. Sammen skal vi undersøge, hvornår mere end 40 forskellige begivenheder i naturen indtræder første gang. Over hele landet og hele året.
Læs mere om, hvordan du deltager: https://danmarkudforsker.ku.dk/

Vis os vores natur: Deltag i den store nationale fotokonkurrence. Vores Natur er på udkig efter billeder, der kan vise, hvad Danmark rummer af vilde, smukke og overraskende naturoplevelser.

Du vælger selv dit motiv. Det kan både være dyr, planter, bølgeskvulp, landskaber, aktiviteter i naturen eller noget helt sjette. Det vigtigste er, at dit billede kan inspirere hele Danmark til flere naturoplevelser, og at det vækker en lyst til at tage ud i naturen og lære den bedre at kende.
Vinderbillederne bliver til udendørs fotoudstillinger flere steder i landet i september, bl.a. på Statens Naturhistoriske Museum.

Læs mere om, hvordan du deltager: https://voresnatur.dk/vis-os-vores-natur

Fakta om City Nature Challenge
København deltager for første gang i City Nature Challenge – et internationalt initiativ, hvor målet er at registrere og kortlægge den vilde bynatur. I år deltager mere end 200 byer.

Konkurrencen er arrangeret af Natural History Museum of Los Angeles County, og California Acedemy of Sciences, og det hele begyndte en venskabelig dyst mellem Los Angeles og San Fransisco i 2016, men har siden bredt sig til hele verden.

I år står Statens Naturhistoriske Museum for Københavns deltagelse, og på den måde bliver vores hovedstad den første by i Norden som deltager. Ud over at vi skal finde ud af hvilke dyr, planter og svampe der bor og lever sammen med Københavnerne, så bidrager City Nature Challenge med data, som skal gøre forskere klogere på bynaturen.

På grund af COVID-19 er årets City Nature Challenge ikke længere en konkurrence, men et samarbejde mellem byer. Vi vil opfordre til, at man til hver tid overholder regeringens retningslinjer, og ikke tager på opdagelse i populære grønne områder i København, men undersøger naturen som findes lige der, hvor man bor.

Du kan gå på opdagelse efter insekter i din bolig, se hvad der lever under hækken i din have, undersøge hvor mange planter du kan finde i din baggård eller gå på jagt efter vilde organismer i et lokalt grønt område. Alt vild natur skal kortlægges i City Nature Challenge – både dødt og levende – selv den udtørrede flue i vindueskarmen, mos mellem fliserne eller duen i baggården. Det eneste du skal gøre er, at oprette en bruger på iNaturalist, tage et billede af hvad du finder og tilføje dine observationer til projektet i iNaturalist: “City Nature Challenge 2020: Copenhagen”.

Projektområdet er afgrænset og kan ses her: https://www.inaturalist.org/projects/city-nature-challenge-2020-copenhagen

Fra den 28. april til den 3. maj skal alle observationer identificeres, og derefter finder vi ud af, hvor mange arter vi kunne kortlægge i København. Vi glæder os til at se, hvor mange arter vi kan finde i København.

Praktisk info
City Nature Challenge 2020: Copenhagen

• Hvornår? Den 24. til den 27. april 2020. Begge dage inklusive

• Hvilke organismer? ALLE! Så længe de er vilde

• Vi vil helst undgå billeder af dine venner og kæledyr, selvom de helt sikkert er søde

• Har du spørgsmål til City Nature Challenge, kan du kontakte: jlarsen@snm.ku.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier