Mandag morgen kl. 9.00 åbner Danmarks største quick-test-center i Parken.

Allerede fra starten kan 1.000 danskere blive testet hver time, og der kan skrues op til det dobbelte, hvis der er behov for det. Dermed kan et rekordhøjt antal danskere nå at blive testet før jul – uden kø og uden tidsbestilling.

Coronavirus. COVID-19. 3D Render

Der bliver åbnet for massiv testning af danskerne, når Danmarks nationalstadion, Parken, midt i København mandag morgen bliver åbnet for gratis quick-tests. Hele Parkens areal er inddraget, og her kan man fra mandag kl. 9.00 teste 1.000 danskere i timen med mulighed for at fordoble kapaciteten, hvis behovet er der.

 

Man skal ikke bestille tid, og taget på Parken bliver kørt på, så danskerne kan stå i tørvejr og i læ.

 

Siden Copenhagen Medical, der driver centeret, fik aftalen på plads med sundhedsmyndighederne mandag den 14. december, er der arbejdet på højtryk med at rekruttere personale, få dem uddannet og få alle de logistiske og praktiske rammer på plads.

 

Det sidste og afgørende skridt tages natten mellem søndag og mandag. Når fodboldkampen i Parken mellem FCK og OB fløjtes af søndag aften, starter 3. halvleg. I løbet af natten til mandag bliver Parken således omdannet til et enormt testcenter, der står klar til at slå portene op for danskerne mandag morgen kl. 9.00.

 

Myndighederne anbefaler nu, at unge i aldersgruppen 15-25 år lader sig teste. Derfor forventer centeret at have travlt, så der er så mange som muligt, som kan blive testet inden jul.

 

Fast track til særligt personale

Som en særlig service bliver der i Parken etableret et ’fast track’ til frontpersonale på de københavnske hospitaler, politibetjente, brandmænd, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og veteraner.

 

”Med det smittetryk vi ser nu, skal alt værktøj i værktøjskassen i brug. Et af dem er massetest med quick-tests. Det kan vi sammen med Parken og vores øvrige samarbejdspartnere tilbyde danskerne fra mandag, og vi glæder os til at komme i gang og bidrage med at få lavet hurtigt smittestop og smitteopsporing,” siger direktør Jeppe Handwerk fra Copenhagen Medical.

 

Copenhagen Medical driver også det gratis drive-in quick-testcenter i Bella Center, hvor kapaciteten er på 400 tests i timen.

 

Antal testede og smittede i Bella Center 18.12. 2020

2.823 testede
123 positive

 

 

Yderligere informationer:

Copenhagen Medical, pressechef Trine Baadsgaard, 20676345.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev