Vin fra Californien har efterhånden fået samme status som de store europæiske vinlande, og det er fuldt fortjent. For udover storslået natur, Hollywood og storbyer krydret med resterne af hippiekulturen, har de fleste af os nok et indtryk af, hvad noget er, når det er typisk californisk. Det gælder også for vinene.

Californien er, som vinregion, vokset til et af verdens fire største lande, hvis man så Californien som et selvstændigt land. Det er dog ikke kun kvantiteten der er steget. Kvaliteten af de californiske vine er kommet op på et utroligt højt niveau, og vi giver dig nedenfor seks drøngode anbefalinger!

Gold 2019 Ménage à Trois

Forrygende Chardonnay! Vinen har en uimodståelig duft af crème brulée og kandiseret ananas. Smagen bugner af tropiske frugter og luksuriøs fransk egetræsvanilje.

Vinen kan matche lidt af hvert – eksempelvis cremede pastaretter, risotto, lyst kød og orientalsk krydret mad.

Silk 2019 Ménage à Trois

Med denne vin, var det producentens ambition at lave en vin, som skulle være forførende og elegant, og med en tekstur så skinnende og blød, at den kun kunne kaldes silk. Og det er lykkes til fulde!

Den er hovedsageligt lavet på Pinot Noir, og den silkebløde karakter gør den til en helt formidabel ledsager til gris, kalv og fjerkræ.

Midnight Red 2018 Ménage à Trois

Intens vin sprængfyldt med modne solbær og lækre krydrede elementer. Den er lavet på fire forskellige druer, og fadlagret på både amerikanske og franske egetræsfade. Og hold da op, hvor smager den godt!

Selvom vinen har masser af power, så kan den sagtens nydes uden mad.

Petite Sirah 2016 Dutcher Crossing

Hos Dutcher laves kun de bedste vine og det bevises her. Vinen er lavet på Petite Sirah: En drue, som kun gror i USA.

Den har en majestætisk karakter, der afspejles i en eksemplarisk dybde og kompleksitet.

Grenache/Syrah/Mourvedre 2015 Dutcher Crossing

Super “GSM’er”!

Det er en koncentreret og varm vin, der læner sig kærligt op ad forbilledet fra det sydlige Rhône: Fantastisk duft af krogmodnet kød, lakrids, mørk chokolade, brombær, te og cedertræ. Smagen er intens med masser af modne, fyldige nuancer, og en lang fyldig og vedvarende eftersmag.

Sauvignon Blanc 2019 Dutcher Crossing

Aromatisk og udtryksfuld Sauvignon Blanc. Tropiske noter af passionsfrugt tager føringen, efterfulgt af friskklippet græs og limefrugter. Smagen er levende og læskende, komplimenteret af en saftig syre, der hænger ved i eftersmagen.

Perfekt til at nyde på en varm dag – eventuelt med rå østers eller en simpel salat med vinaigrette!

Hvis du er nysgerrig på at lære endnu mere om vin fra Californien, så kan du lytte med på vores podcast om Californien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev