Lytteklubber, fællessang, quiz og meget mere

På bibliotekerne foregår mange ting, som skaber fællesskaber omkring forskellige interesser og aktiviteter. I vores mange klubber, kan du møde ligesindede, hvad enten du elsker at strikke, quilte, tale italiensk eller engelsk, synge eller få ny viden og oplevelser med musik, film og litteratur. Læs mere her i nyhedsbrevet om nogle udvalgte aktiviteter og klubber og klik ind på genbib.dk/arrangementer for at se alt, der sker på bibliotekerne.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Se alle arrangementer her 

Klub Klassisk: Haydn, Mozart og Beethoven

Mandag den 28. november kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Peter Dürrfeld har årtiers erfaring i at formidle klassisk musik til et dansk publikum. Til denne Klub Klassisk fortæller han om de tre store komponister Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart og Ludwig van Beethoven. Få en beskrivelse af datidens musikalske miljø, lyt til musikkens ligheder og forskelligheder og hør, hvordan de har påvirket eftertidens musik. Dürrfeld har siden 2011 været musikanmelder for Kristeligt Dagblad, og han er forfatter til en lang række bøger om klassisk musik. Tilmeld dig Klub Klassisk nyhedsbrev ved at skrive til sza@gentofte.dk.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Stemmelyst og sangmotivation

Tirsdag den 29. november kl. 17.00-18.00 Vangede Bibliotek

Har du lyst til at synge, men holder dig tilbage, fordi du ikke ved, om du kan? Eller har du i din skoletid fået besked på, at du ikke har en tone i livet, så du nu ikke tør åbne munden i kirken, eller når der skal synges til midsommer eller fællessang? Så vil dette arrangement være noget for dig. I et samarbejde med Maria Winther Jørgensen fra menighedsrådet i Vangede Kirke tilbyder vi, at du kan få hjælp til at finde mod til at bruge din stemme. Vi laver nogle øvelser og synger i en tryg ramme. Efterfølgende er der mulighed for at købe lidt at spise, inden der kl. 19.00 er fællessang, hvor du kan udfolde din nye sangglæde.

Arrangementet er rettet mod folk, der er tilbageholdende med at synge, så hvis du i forvejen synger glad og frejdigt, så nøjes med at komme til fællessang. Begge arrangementer foregår i Cafè Cafèen. Maria Winter Jørgensen er souschef på Ballerup Musik- og Kulturskole og lokal vangedeborger.

Gratis. Madbillet til aftensmad koster 50 kr.

Tilmeld dig her 

Fællessang i Vangede

Tirsdag den 29. november kl. 19.00-21.00 Vangede Bibliotek

Kom forbi og syng med, når vi slår dørene op for fællessang. Højskolesangbogen leverer lyrikken, og biblioteksleder Anders Busk står for musikken, så det eneste, vi mangler, er stemmerne. Vi synger de sange, I ønsker. Fællessangen foregår i Café Caféen, og undervejs er der mulighed for at købe forfriskninger til at smøre stemmebåndene.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Dennis Jacob Rosenfeld: Fantasy gennem tiderne

Tirsdag den 29. november kl. 18.00-19.30 Ordrup Bibliotek

Fantasy er en genre, der trækker spor meget længere tilbage, end de fleste aner. Som megen genrelitteratur er det en optik, hvorigennem forfatteren kan kommentere på ting i sin samtid og samtidig fortælle en god historie. Moderne fantasy får hjælp fra to meget populære serier: J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre og C.S. Lewis’ Narnia-fortællinger. Fantasy har dog i virkeligheden rødder meget længere tilbage, og dette foredrag bliver en episk rejse igennem de helt tidlige tekster, som eksempelvis fortællingerne om Kong Arthur, og hvordan rollespil som Dungeons & Dragons indgår i en idéudveksling med skønlitteraturen. Der vil være masser af eksempler, et rigt billedmateriale og mulighed for at stille spørgsmål. Dennis Jacob Rosenfeld er forfatter og kulturformidler.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Quiz! Quiz! Quiz!

Tirsdag den 29. november kl. 19.00-21.00 Dyssegård Bibliotek

Quiz med om alt mellem himmel og jord, når Dyssegård Bibliotek slår dørene op til en stor quizaften. Bibliotekets personale er veloplagte værter, holdene er på 2-5 deltagere, og biblioteket byder på lidt vådt til ganen. Kategorierne består af en blanding af værternes påfund, aktuelle emner og publikumsønsker. Hvis du ikke har et hold i forvejen, så meld dig bare til alligevel, og vi finder ét til dig. Der er selvfølgelig præmier til vinderne.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Film: Harry Potter og hans magiske troldmandsverden

Lørdag den 3. december kl. 11.00-13.30 Ordrup Bibliotek

Denne formiddag kan du se den første film i rækken af i alt otte filmatiseringer af J.K. Rowlings bøger om Harry Potter – drengen med arret formet som et lyn i panden og den skæbnesvangre fortid. Rowlings fantastiske fantasyfortællinger om Harry Potter fik en hel klode af børn til at blive bogslugende læsere. Den første film i serien havde premiere i 2001 og den sidste ti år senere i 2011. Filmen følger Potters første år på Hogwarts – Skolen for Heksekunster og Troldmandsskab, hvor han påbegynder sin uddannelse i magi efter at have erfaret sandheden om sin baggrund. Blandt de mange prominente britiske skuespillere i den magiske troldmandsverden kan du især nyde Maggie Smith som Professor McGonagall, Richard Harris som Professor Dumbledore og Alan Rickman som Professor Snape.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Biblioteket anbefaler: 10 bøger fra 10 mikroforlag

Litteraturformidler Emil Busch Madsen anbefaler ti gode læseoplevelser fra ti forskellige danske mikroforlag.

Mikroforlagene pibler frem i det litterære landskab i disse år, og de producerer masser af kvalitetslitteratur. Her er 10 mikroforlagsbøger, som absolut er værd at kaste sig over.

Læs alle 10 anbefalinger her 

Det sker også på bibliotekerne:

Klimaspot – Få gode råd på dit bibliotek

Onsdage fra kl. 10-12 i ulige uger på Hovedbiblioteket

Onsdage fra kl. 10-12 i lige uger på Gentoftegade Bibliotek

Magic the Gathering Torsdage kl. 17.00-20.00 på Gentofte Hovedbibliotek

Forfattere om fredagen Fredage kl. 14.00-16.00 på Vangede Bibliotek

Tilmeld dig vores nyhedsbrev