Få det nye Oplev-katalog på dit bibliotek

2023 byder på rund fødselsdag på Jægersborg Bibliotek, og du kan være med til at bestemme, hvordan fødselsdagsfesten skal være. Kom til planlægningsmøde med fællesspisning og plant dine idéer til et brag af en 60-årsfejring 13. maj. Læs mere længere nede.

Husk at du kan hente det nye Oplev-katalog over oplevelser i månederne januar-juni 2023 på alle Gentofte Bibliotekerne.

OBS. Der er stadig billetter tilbage til foredraget om vinterbadning med forsker Susanna Søberg den 11. januar, men billetterne er røget hurtigt de seneste dage, så du skal ikke vente for længe med at sikre din plads, hvis du er interesseret.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Køb billet til foredrag om vinterbadning her 

Thore Bjørnvig: Thorkild Bjørnvig og tiden på Samsø

Mandag den 16. januar kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek

En fortælling i ord, billeder og musik af Torkild Bjørnvigs søn Thore. Da dramaet omkring Karen Blixen, som er skildret i bogen og filmen Pagten, var overstået og Thorkild Bjørnvig blev skilt fra sin første kone, blev han gift med Birgit Bjørnvig og begyndte et nyt liv og en ny fase af sit forfatterskab på Samsø. Gennem fotografier, musik, personlige erindringer samt oplæsninger fra både Thorkild og Thore Bjørnvigs forfatterskaber får man et helt særligt indblik i Thorkild Bjørnvigs liv og på livet i huset i det bakkede istidslandskab på nordspidsen af Samsø.

Entré: 25 kr.

Køb billet her 

Jægersborg Bibliotek fylder 60 år til maj

– Vær med til at planlægge fejringen!

Tirsdag den 17. januar kl. 16.30-19.00 Jægersborg Bibliotek

Vær med til at planlægge festligheder for hele bydelen, når Jægersborg Bibliotek fylder 60 år til maj. 17. januar mødes vi, og for at gøre det hyggeligt og let for dig med mindre børn, har vi planlagt fællesspisning, for dem der har lyst. Når vi har spist, sætter vi en film på til børnene, mens de voksne planlægger fejringen.

Selve festen finder sted lørdag den 13. maj, så der er god tid til at få ideer og gøre dem til virkelighed!

Program: 16:30-17:30 Fællesspisning (tilmelding)

17:30-19:00 Ideudvikling og planlægning (ingen tilmelding)

Gratis.

Tilmeld dig fællesspisning her 

Højtbegavede børn og unge – indsatser og forældrerollen

Tirsdag den 17. januar kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek

At være højtbegavet kan åbne en verden af muligheder – men kan også betyde personlige og sociale udfordringer. Så hvordan møder vi bedst de højtbegavede børn og unge? Hvilke indsatser er relevante for at imødekomme den høje begavelse? Og hvad kan man som forælder med fordel selv gøre?

Kom og hør Jan Andreasen fra Gentofte Kommunes “Videnscenter for børn med særlige forudsætninger” og Helle Poulsen, der er forælder til et højtbegavet barn på en folkeskole i kommunen, fortælle om alt det, man som forælder til et højtbegavet barn har brug for at vide.

Gratis.

Tilmeld dig senest fredag den 13. januar her 

Foredrag: Den klassiske musiks 10 dogmer

Torsdag den 19. januar kl. 17.00-18.30 Dyssegård Bibliotek

Dyssegård Bibliotek indbyder til foredrag for den kræsne musikinteresserede i klassisk musik. Sebastian Thunbo Pedersen, organist i Dyssegårdskirken, fortæller om den klassiske musiks 10 dogmer, og vi bliver klogere på det væld af beslutninger, som musikere tager, når de udvælger repertoire til en koncert, fra valg af stilart, opførelse, harmoniske sammenhænge, balance i stykkernes indbyrdes følelsesbetoninger etc.

Foredraget er optakten til en dogmekoncertrække, som afholdes i Dyssegårdskirken i 2023-2024, hvor Sebastian Thunbo Pedersen fortæller om dogmernes anvendelighed og begrænsning.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Læs mere om Dyssegårdskirkens dogmekoncerter 

Lørdags.dok: Kvinderne i Gyldent Daggry

Lørdag den 21. januar kl. 10.30-12.03Gentoftegade Bibliotek

Da partiledelsen fra Grækenlands højre-nationale protestparti, Gyldent Daggry, bliver smidt i fængsel, må deres hustruer, døtre og mødre overtage den politiske kamp. Med helt eksklusiv adgang til et af de mest berygtede politiske partier i Europa, følger dokumentarfilmen Golden Dawn Girls de kvindelige familiemedlemmer til partiets øverste ledelse i deres kamp for at holde partiet i live mens deres mænd, fædre og sønner sidder bag tremmer.

Gratis. Ingen tilmelding.

Gå en tur og hjælp børn i Syrien

Sådan lyder budskabet, når DR og en række samarbejdspartnere fra den 9. januar engagerer landets børn i den gode sags tjeneste.

“Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen” starter den 9. januar og kører indtil det store Danmarks Indsamling-show den 4. februar. Hver gået kilometer udløser en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden, og pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden. I 2022 gav fonden 6,5 millioner kroner.

Aktiviteter på bibliotekerne I løbet af perioden vil der være forskellige gå-aktiviteter på Gentofte Bibliotekerne – fx torsdag den 26. januar kl. 16.00 på Dyssegård Bibliotek, hvor vi mødes kl. 16 og går en tur. På Hovedbiblioteket vil der også løbende blive arrangereret gå-ture i Øregårdsparken. Hold øje med hjemmesiden for datoer.

Læs mere om Børnenes Danmarks Indsamling her 

Biblioteket anbefaler: Om udregning af rumfang IV af Solvej Balle

Foto: Magnus Fröderberg, norden.org.

Litteraturformidler Christine Fur Fischer anbefaler fjerde bind af Solvej Balles fortælling om Tara Selter, der er fanget i den 18. november; en stilfærdig version af et apokalypseværk og en kommentar til vores overforbrug og jordens begrænsede ressourcer.

I februar 2020 udgav Solvej Balle efter syv års tavshed første spektakulære bind af det planlagte syvbindsværk Om udregning af rumfang. Allerede senere samme år udkom andet bind og knap et år efter bind tre. 1. november 2022 modtog Solvej Balle så Nordisk Råds Litteraturpris for de tre bøger, og den 18. november 2022 udkom meget passende fjerde bind i septologien.

Læs hele Christines anbefaling her 

Kontaktinformation

Gentofte Bibliotekerne

Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup│Tlf.: 3998 5800│bibklub@gentofte.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev