Ryk sammen, nyd traditionerne og giv livet plads: Det handler det om i de næste uger. Dine biografer, biblioteker, museer og kulturhuse inviterer indenfor i varmen med bl.a. lun jazz, historiske julerier, læsetips, vintagelyd, kunstoplevelser og meget mere.

Læs om det hele og få inspiration her i nyhedsbrevet.

Rigtig god fornøjelse!

PS: Kan du lide nyhedsbrevet, så send det videre til naboer, venner og familie, som kan tilmelde sig med et klik herunder.

Nye medlemmer kan melde sig til her 

HOVEDBIBLIOTEKET INSPIRERER…

På Gentofte Hovedbibliotek er der masser af arrangementer, der giver mening op til jul: Gør fx et vintagefund og giv julen genbrugsmening: På Gentofte Plademesse kan du gå på opdagelse blandt lækre vinyler og finde sjældne gaver – det er den 10. december.

Læs om plademessen her 

Håber du på at få tid til at læse i juleferien? Så kan du få god inspiration fra Hovedbibliotekets skarpe litteraturformidlere, som giver dig hele 60 boganbefalinger på 60 minutter, mens Café Henning sørger for julehyggen – det er den 12. december.

Tilmeld dig her 

HISTORISK JULEFRED PÅ GARDERHØJFORTET

Op til jul inviterer Garderhøjfortet til julehygge for hele familien. I kan klippe gammeldags julepynt, skrive julekort med pen og blæk, lave små “stånisser” til julebordet eller gå på jagt efter drillenisserne. Og så kan I naturligvis få den udødelige historie om Julefreden i 1914. Nu på søndag får I også det store brag med, når kanonerne skyder kl. 12.

Planlæg besøget her 

DRØM OM NEW ORLEANS I KULTURHUSET

Gentofte Jazzklub lokker med god New Orleans-jazz i Kulturhuset i Byens Hus. Esben Just har sin trio med og giver dig varm topjazz fra krydsfeltet mellem blues, jazz, funk og rock & roll – det er lørdag den 3. december kl. 15.

Få mere info og book billetterne her 

JULEBALLET MED GLITTERGARANTI

Foto: ROH

Balletten Nøddeknækkeren er en juletradition, og i år kan du se en glitrende flot opsætning fra The Royal Ballet i London direkte fra de dybe sæder i MovieHouse. Der er et godt glas vin med i billetprisen og det sker den 8. december kl. 20.15.

Book billetterne her 

THE HILLS ARE ALIVE…

Se en af verdens bedste film på det store lærred i Gentofte Kino. The Sound of Music er og bliver filmmusical-klassikeren over dem alle. Nyd Julie Andrews, Christopher Plummer og en flok helt uforglemmelige sange. Det er søndag den 11. december kl. 14.30.

Find billetterne her 

BYG EN PEBERKAGEBY PÅ EXPERIMENTARIUM

Foto: Anders Bruun

Gentofte får en ny bydel: Frem mod jul vil en hel by af forunderlige peberkagebygninger vokse frem i et hyggeligt julelandskab. Det er selvfølgelig Julerød Bageby på Experimentarium, og I kan bidrage med jeres egne kreationer og deltage i konkurrencen om flotte præmier.

Læs mere her 

JULETRADITIONEN PÅ DE SKRÅ BRÆDDER

Har du endnu ikke sikret dig billet til Bellevue Teatrets store juleopsætning af Folk og Røvere i Kardemommeby, så er det nu, du skal du til tasterne. Det er en helhedsoplevelse med duft, smag, musik og teater, så tag børn og børnebørn med til den allerhyggeligste familietradition – for 41. år i træk.

Læs om alt det, I kan opleve 

TAG EN KUNSTPAUSE PÅ ØREGAARD MUSEUM

Illustration: Esaias Thoren: Stilleben-med-banan 1931. Foto: Patrik Leonardsson

Du kan få indblik og nye perspektiver på den aktuelle udstilling om Halmstad-gruppen på en af Øregaard Museums omvisninger. Der er både søndagsomvisning den 27. november kl. 14 og et hurtigt Kunstkvarter den 14.december kl. 13.15. Kombinér med et besøg i caféen og en tur gennem parken.

Planlæg besøget her 

KUNST OG JULEHYGGE PÅ ORDRUPGAARD

Foto: Anders Sune Berg

Ordrupgaard inviterer indenfor til kunstoplevelser for alle aldre. Brug fx en halvmørk onsdag eftermiddag til museumsbesøg, omvisning i særudstillingen af Vilhelm Lundstrøm, nissejagt for børnene og julehyggen i caféen.

Her får du en oversigt over omvisninger 

START JULEN PÅ RÅDHUSET

Vær med til at tænde juletræet, oplev de dygtige børn og unge fra Gentofte Musikskole i en julekoncert og klip dine julehjerter i Integrationsrådets julestue. Det er 1. søndag i advent og det starter kl. 14.

Læs mere her 

Få overblik over kulturarrangementer nær dig Savner du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblik over arrangementer her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev