Godt nytår og velkommen til 2022 på Gentofte Bibliotekerne!

Bibliotekerne er åbne, men på grund af restriktionerne kan vi, som det ser ud nu, ikke afholde arrangementer før 17. januar.

Derfor starter vi året med en digital fejring af Dronning Margrethes 50-års jubilæum som regent. Læs mere nedenfor.

Udover info om kommende arrangementer, gør vi i dette nyhedsbrev også status over 2021, og du kan både se, hvilke bøger I, kære læsere, allerhelst lånte med hjem fra Gentoftes biblioteker i løbet af 2021, og læse om det forgangne års højdepunkter fra Filmstriben.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Karin Palshøj og Gitte Redder: 50 år med Dronning Margrethe

Fredag den 14. januar kl. 17.00-18.30 Streames digitalt via Gentofte Hovedbiblioteks Facebook-side

På fredag den 14. januar 2022 er det præcis 50 år siden, at Dronning Margrethe tiltrådte som regent, og i den anledning udkommer bogen Kongehuset – På arbejde for Danmark af Karin Palshøj og Gitte Redder. Bogen giver et enestående indblik i den kongelige families mange rejser og statsbesøg, der bidrager til at sætte danske værdier som demokrati, frihed og bæredygtighed på verdenskortet.

Samtidig fletter forfatterne et halvt århundredes verdenshistorie sammen med dronningens 50 år på tronen. De fortæller om statsbesøg på seks kontinenter og deres interviews med tre præsidenter om dronningens betydning. Bogen indeholder også interviews med topledere fra DI, Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk og andre store danske virksomheder, der fortæller om, hvordan dronningen og kronprinsparret hjælper danske virksomheder på verdensmarkedet.

Gratis. Ingen tilmelding.

Streames digitalt via Facebook fredag den 14. januar kl. 17.00-18.30

Find bibliotekets Facebook-side her 

Vangedeforedrag med Mirjam Capelle 18. januar udskydes til april

NY DATO: Tirsdag den 5. april kl. 19.00-21.00Vangede Bibliotek

Forfatter og vangedeborger Mirjam Capelle fortæller om sin stærke, poetiske og dybt personlige debutroman Min sjæls vandmærke: En jødisk slægtsfortælling (Lån bogen HER)

Bogen består af en samling sanselige og levende slægtserindringer. I glimt oprulles fortiden, både den personlige og familiens, som har været med til at forme Mirjams liv, og gennem slægtserindringerne løber tro og tvivl som to tråde, der er uløseligt forbundne.

OBS. Foredraget udskydes fra den 18. januar til den 5. april.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Film: Andrej Zvjagintsev – Ruslands nye mesterinstruktør

Torsdag den 20. januar kl. 17.00-19.30 Gentofte Hovedbibliotek

Andrej Zvjagintsevs mesterlige debutfilm fra 2003 er et intenst karakterstudie af relationen mellem to brødre og deres far, som vender tilbage efter 12 års fravær og tager drengene med på en skæbnesvanger fisketur på en stor sø. Den russiske natur er central i dette trekantsdrama, som med sit poetiske billedsprog bringer mindelser om den russiske mesterinstruktør Andrej Tarkovskij.

Filmen introduceres af filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen, som sætter filmen i relation til den russiske filmhistorie og diskuterer dens politiske og religiøse undertoner.

Zvjagintsev modtog i 2003 Guldløven ved Filmfestivalen i Venedig, og han har siden med film som Leviathan (2014) og Loveless (2017) understreget sin position som Ruslands vigtigste nulevende filmkunstner.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Disse bøger læste Gentofte i 2021

Vi har studeret statistikken over, hvilke bøger, der sidste år blev udlånt flest gange på Gentofte Bibliotekerne. Og selvom vi kan kåre en klokkeklar vinder, vidner listen om en stor alsidighed i både emner og genrer.

Se bare her:

Mest læste bøger i Gentofte i 2021 

Filmstriben: 5 højdepunkter fra 2021

I løbet af 2021 blev der tilføjet masser af nye filmperler og filmhistoriske mesterværker på Filmstriben, som ellers kan være svære at opdrive på de kommercielle streaming-tjenester.

Læs om vores favoritter her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev