Godt Nytår

– Og velkommen til 2023 på Gentofte Bibliotekerne. Det nye Oplev-katalog er netop landet med masser af spændende arrangementer på bibliotekerne fra januar til juni 2023. Find Oplev på dit bibliotek og skynd dig ind på genbib.dk/arrangementer for at sikre dig plads til dine favoritarrangementer.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Find alle arrangementerne her 

Gentofte Bibliotekernes program foråret 2023

Der er garanti for at blive klogere, godt underholdt og inspireret, når du besøger Gentofte Bibliotekerne i løbet af foråret.

Gentofte Bibliotekernes kulturprogram for foråret 2023 er netop landet, og her får du et overblik over, hvad bibliotekerne byder på i voksenkategorien.

Få overblikket og tilmeld dig forårets arrangementer her 

Bøger og barsel

Mandag den 9. januar kl. 10.30-12.00 Vangede Bibliotek

For dig, der er på barsel og har lyst til at mødes i et fællesskab, hvor vi læser tekster sammen. Du er velkommen, selvom det er år siden, du sidst har læst en bog; ikke har sovet igennem de sidste tre måneder eller har lidt gylp på trøjen. Kom, som du er, og tag din baby med til en hyggelig formiddag.

Hver anden mandag kl. 10.30-12.00.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Unge: Røg, snus og rusmidler

– værktøjer til dialog frem for løftede pegefingre

Tirsdag den 10. januar kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek

Kom med til en aften, hvor vi udfolder unges liv med rusmidler, og hvordan du som forældre har en dialog med din teenager. I en temarække i løbet af foråret giver vi mulighed for, at I kan blive klogere på seks forskellige emner, som fylder i hverdagen med en teenager. Med afsæt i din hverdag og altid i selskab med faglige eksperter går I derfra med nyttige værktøjer til hverdagen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Fodbold som betydningsfuldt fænomen

Tirsdag den 10. januar kl. 17.00-18.30

Vangede Bibliotek

Asker Hedegaard Boye fortæller om bogen Om fodbold, som består af kulturhistoriske og litterære essays, der gør læseren klogere på fodbold som betydningsfuldt fænomen. Hvad er det, fodbolden kan? Hvorfor betyder spillet så meget for så mange? Og hvad er det, der sker i os, når vi ser eller spiller fodbold?

Asker Hedegaard Boye er idéhistoriker, kritiker og journalist på Weekendavisen.

Der serveres snacks og drikkelse til arrangementet.

Tilmeld dig her 

Susanna Søberg: Hop i havet – vinterbadning gør dig sund og glad

Onsdag den 11. januar kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek

I en travl og teknificeret hverdag er det lykken at være i kontakt med naturen året rundt. Forsker i vinterbadning Susanna Søberg gør dig mentalt klar til at stikke tåen i vandet og indvier dig i de fordele, kuldechokket har for helbred og psyke. Vinterbadning giver – det er bevist – et løft i hverdagen: bedre humør, fokus og livsglæde, smertelindring og et effektivt forsvar mod infektionssygdomme og åreforkalkning.

Susanna Søberg er ph.d. og internationalt førende forsker og ekspert i kulde- og varmeterapi. Hun har skrevet bogen Hop i havet – vinterbadning gør dig sund og glad, som kan købes til foredraget.

Entré: 25 kr.

Køb billet her 

Filmklubben: Mesterværk fra Hong Kong

Torsdag den 12. januar kl. 17.00-18.45Gentofte Hovedbibliotek

Oplev dette stilrene og sørgmodige kærlighedsdrama fra 2000, der er instrueret af Wong Kar Wai. Et tilfældigt møde mellem to naboer, hr. Chow og fru Chan udvikler sig til et stærkt venskab og senere et lidenskabeligt, men platonisk, kærlighedsforhold. Filmet på diskret afstand af begivenhederne og med 60’ernes særprægede arkitektur i Hong Kong som kulisse.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Lørdags.dok: De sidste mænd i Aleppo

Lørdag den 14. januar kl. 10.30-12.14Gentoftegade Bibliotek

Borgerne i den syriske by Aleppo forbereder sig på en belejring og er dagligt udsat for bombeangreb fra Assad-regimet og russerne. Ved at følge tre medlemmer af redningstjenesten White Helmets, kommer vi tæt på livet, døden og de daglige kampe for civilbefolkningen i byen. Filmen giver et intimt indblik i dagliglivet for de mennesker, der har valgt ikke at flygte fra krigen.

Gratis. Ingen tilmelding.

Det læste Gentofte i 2022

Her er de 20 mest udlånte bøger i voksen-kategorien på Gentofte Bibliotekerne i 2022.

Der er kamp om top-placeringerne i år, men der er alligevel én bog, der skiller sig markant ud fra resten.

Se hele listen her 

Biblioteket anbefaler: Samling af Natasha Brown

Samling er en af de vigtigste debutromaner i 2022. Litteraturformidler Emil Busch Madsen anbefaler Natasha Browns debut, der handler om multikulturalisme, racisme og løgn i et enkelt sprog, der er så vægtigt, at man flere steder må lægge bogen fra sig for at fordøje den racisme, man godt ved eksisterer. Men smagen af den bliver siddende.

Bogens fortæller og hovedkarakter er en ung sort kvinde, som arbejder i den britiske finanssektor. Hun er kæreste med en hvid mand fra den engelske overklasse og god til sit arbejde, ja hun passer på mange måder perfekt ind i opskriften på et mangfoldigt Storbritannien efter imperiets fald.

Læs hele Emils anbefaling her 

 

Hovedbibliotekets indgang , Foto: IDM

Tilmeld dig vores nyhedsbrev