Årets Golden Days Festival fra den 2. til den 18. september har temaet Queens – kvinder, køn og magt. Temaet rammer lige ned i en tid, hvor køn er til debat, og hvor der er fuldt blus på blinde vinkler i historieskrivningen.

Her i Gentofte har dine biblioteker, Gentofte Lokalarkiv, Garderhøjfortet, Bellevue Teatret, Byens Hus, Gentofte Kino og Movie House Hellerup alle både dronninger, kvinder og queens på programmet. Vi guider dig her i nyhedsbrevet og linker dig til det fulde program, der inviterer dig til at krydse kommmunegrænserne.

PS: Kan du lide nyhedsbrevet, så send det videre til naboer, venner og familie, som kan tilmelde sig med et klik herunder.

Nye medlemmer kan melde sig til her 

Golden Days Festivalen nord for København samler for 7. gang et hav af arrangementer i Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Rudersdal kommuner i et fælles program, spækket med nytænkende formidling. Der er rig mulighed for at blive klogere på historiske dronninger, nutidens queens og på køn, magt og samfund.

Se hele programmet her 

QUEENS PÅ GENTOFTE BIBLIOTEKERNE

Lad weekenden begynde med fest og farver. Træk i pailletblusen, og hiv hele familien med på Gentofte Hovedbibliotek, hvor Chantal al Arab og Athena Lady fra drag-gruppen Veninderne er værter ved et forrygende bingoshow. Det er fredag den 2. september kl. 17.

Gentofte Bibliotekerne har et væld af arrangementer i festivalen – få overblikket her.

Golden Days på Gentofte Bibliotekerne 

DRONNINGER, JAZZ OG ‘SCREAM QUEENS’ I KINO

Gentofte Kino har fundet klassiske film og jazzdronninger frem:

Den 4. september kan du se den syvdobbelte Oscarvinder Shakespeare in Love.

Den 8. september er der koncert: Den prisvindende sanger Ben Chawes og hans orkester får besøg af Benjamin Koppel på saxofon og den fantastiske sangerinde Szhirley i en koncert, der hylder jazzens og soulens største dronninger.

Og den 17. september tjekker Janet Leigh ind på Bates Motel i Alfred Hitchcocks legendariske Psycho – inden filmen får du en intro til det filmhistoriske begreb ‘Scream Queen’.

Book billetter til det hele hos Gentofte Kino 

GARDERHØJFORTET VISER VEJEN TIL KVINDERNES STEMMERET

På Garderhøjfortet får du den 5. september historien om kvindernes vej til stemmeret: Den prisbelønnede forfatter og journalist Pia Fris Laneth holder foredrag om dengang kvinder og tyende blev borgere – og Danmark blev et demokrati.

I anledning af festivalen præsenterer Garderhøjfortet en helt ny særudstilling om de kvinder, der kæmpede for forsvaret af Danmark efter 1864 – de såkaldte kanonkvinder.

Find mere info og book billet her 

MOVIEHOUSE HYLDER DRONNINGEN AF DANSK FILM

Trine Dyrholm er en af de største dronninger i dansk filmhistorie. Den 5. september inviterer MovieHouse til særvisning af to af hendes seneste pragtpræstationer: Margrete den Første, hvor hun er den magtfulde monark, der samlede norden, og Dronningen – et moderne drama om begærets pris og løgnens magt.

Find billetter til de to forestillinger her 

DRONNINGERUNDEN

Dit nærområdes historie er fyldt med dronninger i alverdens skikkelser. Til festivalen har du en unik mulighed for at blive klogere på dem i løbet af blot en enkelt bustur. Dronningerunden er tilrettelagt af kyndige historikere, som giver dig historiske godbidder undervejs – der er naturligvis også en forfriskning.

Bussen kører fra Byens Hus kl. 13 den 10. september og turen går gennem Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Rudersdal.

Book billetten til Dronningerunden her 

ROYALE SALONER A LA BELLEVUE

Foto: Emilia Therese

Bellevue Teatret inviterer i samarbejde med Charlottenlund Slot til Dronningesalon den 12. september i royale omgivelser – nemlig i riddersalen på Charlottenlund Slot.

Find endnu mere dronningestof i teatrets Queens-strandsaloner den 14.-18. september med alt, hvad der hører sig til.

Følg med og find billetter her 

CROQUIS QUEENS HOS UNG I BYENS HUS

Den 13. september kan du være med til croquis med majestætiske modeller og du kan øve dig i at stritte med lillefingeren, når Ung i Byens Hus serverer fornemme forfriskninger.

Find Facebookeventet her 

HUSK OGSÅ HØSTMARKED, LUNDSTRØM & FANTASY

På søndag den 4. september får du sensommerens hyggeligste høstmarked på plænen foran Øregaard Museum. Boder, delikatesser og musik på Spejlscenen for alle aldre.

Læs om det hele her 

Illustration: Fantasydage

Orker, rollespil, middelalder, magi, mysitik, cosplay – Garderhøjfortet lægger plæner og hvælvinger til årets brag: Fanasydage kommer til Gentofte den 9. til den 11. september.

Følg programmet her 

Sæt kryds: Ordrupgaards nye særudstilling åbner den 16. september.

Læs om udstillingen her 

Få overblik over kulturarrangementer nær dig Savner du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblik over arrangementer her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev