Energisituationen er usikker, og derfor vil HOFOR opfordre alle til at vente, så længe det er muligt, med at tænde fjernvarmeanlægget og skrue op for radiatoren.

Skru først op for varmen, når inde-temperaturen er under 19 grader – det opfordrer HOFOR til.

Vi hører dagligt om høje priser på energi og bekymringer over energi-situationen i Europa. Selvom HOFOR er godt rustet til at sende varme ud i de københavnske stuer, så vil vi stå bedre forud for den kommende vinter, hvis alle bruger så lidt energi som muligt.

Derfor opfordrer HOFOR deres kunder til at vente så længe som muligt med at tænde fjernvarmeanlægget og skrue op for radiatoren.

“Vi er nødt til at tage de varme sokker og tæpper frem, og prøve at vente med at tænde for varmen til inde-temperaturen falder til under 19 grader”, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i HOFOR.

Nemt at spare på varmen – og på regningen Udover at tage mere varmt tøj på, når man er hjemme, og krybe under et tæppe, så har HOFOR en række gode råd til at spare på energien. Alle, som har en radiator eller gulvvarme, kan gøre noget. Hold øje med rumtemperaturen og hold igen med at skrue op. 19 grader er den rumtemperatur, som er indført for de statslige bygninger. HOFOR opfordrer til at alle husstande prøver at ligge på samme niveau.

“Når stuerne kommer under 19 grader, handler det om at skrue så lidt op som muligt, og udnytte varmen bedst muligt. Du sparer meget energi ved at flytte møbler væk fra radiatorer og bruge så lidt varmt vand som muligt. Det er nogle af de mange gode råd, du kan finde på hofor.dk/spar-energi, der vil gøre det muligt at udnytte varmen bedre. Det sparer på energien, og samtidig sænker du også din varmeregning”, fortæller Henrik Plougmann Olsen.

Hvad med prisen på varme? I HOFOR bliver prisen for fjernvarme i det næste år normalt udmeldt i december måned. Der arbejdes derfor på højtryk i HOFOR for at få beregningerne færdige, så det er muligt at fortælle kunderne, hvad de kan forvente i 2023.

“I HOFOR er vi i gang med at analysere næste års fjernvarmepris, men det er meget vanskeligt at sige noget om endnu. Energimarkedet er fortsat meget uforudsigeligt, og en række EU indgreb kan få en betydning, vi ikke kender endnu. Men vi arbejder hårdt på at kunne beskytte vores fjernvarmekunder så godt som muligt, midt i at alle andre priser stiger”, pointerer Henrik Plougmann Olsen.

Fem spareråd

Vent med at skrue op for varmen Hold, hvor det er muligt, 19 grader i inde-temperatur Brug så lidt varmt vand som muligt Tag brusebad om aftenen, hvor energiforbruget er lavere Indstil dit fjernvarmeanlæg, så det udnytter varmen effektivt

Find flere gode råd på www.hofor.dk/spar-energi

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev